AFC twee minuten verwijderd van zege tegen ADO’20

Topklasser AFC heeft ook haar zevende achtereenvolgende duel niet weten te winnen. In Heemskerk werd het tegen ADO’20 1-1. Lang was AFC dicht bij de zo nodige zege. Na de 1-0 van Pepijn Veerman scoorde ADo20 pas in de 88ste minuut de gelijkmaker.

En zo blijft de laatste zege dateren van 21 september, al was de ploeg van Willem Leushuis er vandaag (zondag) dus dicht bij. In een wedstrijd met veel strijd waren er met name in het eerste bedriif weinig echte kansen te bewonderen. Doelman Kerwin Hartman was attent bij een inzet van Robin de Boer en het meegereisde AFC publiek zag dat er niemand op de juiste plaatst stond na een goede en scherpe voorzet van Wout Meulemans.

Enrico Patrick, vorige weke tegen WKE ook al twee keer trefzeker, was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar doelman Jack Laan reageerde erg goed op zijn vrije trap.

Een kwartier na rust valt pas het eerste wapenfeit van de tweede helft te noteren. Een schot van Enrico Patrick ging hoog over. Op de eerste kans van ADO’20 moest zelfs gewacht worden tot twintig minuten voor tijd toen invaller Ferry Heijnis zijn inzet gestopt zag worden door Hartman. Het zag er niet naar uit dat er nog doelpunten zouden vallen, maar twaalf minuten voor tijd was het toch raak. Pepijn Veerman brak de ban voor AFC. Lang leek een overwinning in de maak maar twee minuten voor tijd dompelede Mike Koenders heel AFC in rouw toen de 1-1 maakte.

Aanstaande dinsdag komt AFC weer in actie. Dan in het kader van de tweede ronde van de districtsbeker. Om 20;00 speelt de ploeg van Leushuis uit tegen VVH Velserbroek. Zondag wacht op Sportpark Goed Genoeg koploper JVC Cuijk. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Topklasse.