Home / Algemeen / AFC van slag af

AFC van slag af

‘Goede tijden, slechte tijden’ Voor AFC is duidelijk het laatste van toepassing want na vijf wedstrijden op rij niet verloren te hebben, kreeg men voor de derde achtereen volgende keer een nederlaag te slikken. Verdiend of niet, AFC verkeerd duidelijk in zwaar weer en zakt verder weg in het topklasse moeras na de 2-3 nederlaag tegen medekoploper WKE.  In plaats van naar boven te kijken, kijkt men nu naar de onderste regionen waar het gevaar op de loer ligt. De vraag is: speelt AFC dan zo slecht ?  ,,Helemaal niet’’, was het antwoord van trainer Cor ten Bosch.  ,,Het ontbrak ons vandaag aan een beetje mazzel. Dit was niet het enige waar het aan schortte, we waren ook niet slim genoeg. WKE was dit wel en dat heeft ons de das omgedaan’’.

In een niet onaantrekkelijke wedstrijd waarin zowel AFC als WKE redelijk wat kansen kregen, was de ploeg uit Emmen in de beginfase wat beter en sterker. Daarin kregen zij twee grote kansen die niet benut werden. Aan AFC kant kegelde Wout Meulemans de bal keihard onderkant lat. En kwamen nog wat mogelijkheden voor de ploeg van Cor ten Bosch om de leiding te nemen. Zo ramde Sjoerd Jens net naast. Dit alles binnen een kwartier spelen waarin WKE fysiek de overhand had. Na iets meer dan een kwartier spelen was het raak na een goed genomen corner op rechts, waarna Anton Jongsma de bal voorkopte en Berend Oosting het karwei afmaakte: 0-1. Ruim vijf minuten later in de 23-ste minuut deed zich precies hetzelfde voorval voor en was het Jan Hooiveld die voor 0-2 zorgde. AFC even van slag af herpakte zich waarna Sjoerd Jens van een misverstand kon profiteren in de defensie van WKE en de 1-2 op het scorebord kon zetten. Een treffer die de burger moed gaf want tot aan de rust bleef  AFC aandringen wist zich wat mogelijkheden te scheppen om langszij te komen bij WKE dat een prima kans kreeg via Erwin Buurmeijer die zijn actie zag strandden op keeper Beau Molenaar.

Foto: Website vv WKE

AFC begon goed aan de tweede helft en kreeg al zes minuten spelen door slecht ingrijpen in de WKE defensie een goede gelegenheid om langszij te komen. Magid Jansen kreeg in de rebound de kans om de bal langs invaller keeper Jeroen Lambers te schieten: 2-2. Tot aan de 66-ste minuut moest de WKE goalie verschillende keren in actie komen om AFC van scoren af te houden. Het wachten was op de winnende treffer voor AFC die aan de andere kant viel. Een uitstekende actie van Jongsma die zijn inzet zag gekeerd door Molenaar kwam voor de voeten van Hooiveld terecht die zich geen moment bedacht en voor 2-3 tekende. Daarna brak het overbekende wisselkwartiertje voor beide ploegen weer aan en moesten de nodige wissels voor verheldering en verbetering gaan zorgen. AFC leek daarbij de meeste kans te maken op de verdiende gelijkmaker die maar niet wilde vallen. WKE had ‘noodplan’ vrouwen en kinderen eerst voor de dag gehaald en ramde elke bal richting de snelweg op om de gelijkmaker te voorkomen. Het lukte de ploeg van trainer Henk Oosting uiteindelijk om de punten mee naar huis te nemen. AFC bleef achter met een fikse kater wat Cor ten Bosch omschreef als ‘Zo is voetbal nou eenmaal’ Maar pijn deed het wel !

Verslag: Freek Louis