AFC verliest bij Lienden

AFC is er niet in geslaagd om net zoasl de afgelopen twee seizoenen te winnen bij FC Lienden. In Lienden werd het 1-0 voor de thuisploeg. Een score die al voor rust tot stand was gekomen. AFC zakt door de nederlaag naar de twaalfde plaats in de topklasse. De ploeg van Cor ten Bosch heeft vier punten uit vijf wedstrijden.

Voor Lienden was het al de vijfde overwinning in even zoveel wedstrijden. De club deelt de koppositie met WKE dat vandaag met 3-1 won van Chabab. De enige treffer van de wedstrijd viel al na acht minuten spelen. De linksback van Lienden, Jahrzino Valentijn begon aan een indrukwekkende solo. Hij passeerde drie AFC-ers  en binnen het strafschop gebied zette hij er nog twee op zij om vervolgens vanuit een bijna onmogelijke hoek via doelman Kerwin Hartman binnen te schieten.

Lienden had in het eerste half uur het overwacht maar zag toen spelmaker John van Loenhout uitvallen met een blessure.  Vanaf dat moment was het over met het overwicht van de thuisploeg en kon AFC het initiatief overnemen. De ploeg van Cor ten Bosch zette Lienden volledig vast en drukte Lienden met de rug tegen de muur maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.  In de slotfase moest Lienden zelfs nog een bal van de doellijn halen.

Cor ten Bosch reageerde bij RTVNH dan ook teleurgesteld: “Het was wachten op de gelijkmnaker maar die viel niet. We hebben punten verloren maar de jongens hebben het snot voor de ogen gespeeld.”

Het was trouwens de eerste keer deze competitie dat AFC het duel eindige met elf man. In alle voorgaande wedstrijden werd er minimaal een speler uit gestuurd. Aanstaande zondag wacht weer een zwaar duel. Dan komt de huidige kampioen en het nog zonder puntverlies zijnde Achilles’29 naar de Boelelaan.

Kijk voor de uitslagen en de stand op de klasseplagina van de topklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)