SOHWFLOOR-PHOTOS

AFC verliest in doelpuntrijk duel van ’s Gravenzande

In de zaterdag hoofdklasse A heeft AFC op eigen veld verloren van ’s Gravenzande. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het 3-5 voor de bezoekers.

De eerste grote kans van de wedstrijd was na vijf minuten spelen voor AFC. Mauritsio Helstone bediende Michael Malmberg met een uitstekende voorzet, maar de rechtsbuiten vergat een hoek uit te zoeken waardoor doelman Danny Koning kon redden. Vier minuten later was het aan de andere kant wel gelijk raak. Spits Yuri Westhoff profiteerde van slecht ingrijpen achterin bij AFC en schoot ’s Gravenzande op voorsprong: 0-1.

De bezoekers waren vervolgens sterker en na ruim twintig werd Westhoff net genoeg gehinderd om de score te verdubbelen. Tien minuten voor rust was het toch AFC dat op gelijke hoogte kwam. Floris Dokkum nam een voorzet van Michael Malmberg knap in één keer op zijn schoen en verschalkte met een beetje geluk Koning: 1-1. AFC probeerde door te drukken maar tot kansen leidde dit voor rust niet meer.

Na de rust kreeg ’s Gravenzande de eerste mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen. De bal viel via Westhoff voor de voeten van Frank Broos, maar hij zag zijn schot geblokt worden. Diezelfde Broos leek een paar minuten later alleen op keeper Berghuis af te gaan. Daan Brinkman voorkwam echter met een goede sliding dat Broos kon uithalen. Een kwartier na rust was ’s Gravenzande wel trefzeker. Sander Koeleman schoot de bal op fraaie wijze in de kruising.

Vijf minuten na de 1-2 kwam AFC helemaal voor een moeilijke opgave te staan. Balverlies in de opbouw werd keihard afgestraft door Broos, die met een bekeken schot Berghuis kansloos liet: 1-3. Het antwoord van AFC liet niet lang op zich wachten. Floris Dokkum bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd door een vrije trap mooi binnen te krullen. Twintig minuten voor tijd was Dokkum bijna opnieuw succesvol met een vrije trap. Ditmaal werd zijn inzet door Koning gekeerd.

AFC ging op zoek naar de 3-3 maar kreeg een kwartier voor tijd opnieuw een tegenslag te verwerken. Aanvoerder Roy Vermolen kopte de 2-4 tegen de touwen. AFC toonde echter veerkracht en twee minuten later was het verschil weer één treffer. Thierry van der Kooye kopte op aangeven van Helstone knap binnen. In de slotfase gooide AFC alles op de aanval en kreeg ’s Gravenzande op de counter kansen op de 3-5. Invaller Niels Vonk liet nog een grote kans liggen, maar Broos faalde oog-in-oog met Berghuis niet en besliste de wedstrijd: 3-5.

Trainer Benno Nihom concludeerde na de wedstrijd dat het verlies onnodig was. “We hebben onszelf vandaag tekort gedaan. We speelden, zeker in de tweede helft, een goede wedstrijd. Het is jammer dat we de goals als cadeautjes weg gaven. Daardoor verliezen we uiteindelijk de wedstrijd.”

Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC