AFC verliest en eindigt duel met negen man

,,De scheidsrechter was de ster vandaag.” AFC-trainer Willem Leushuis sprak na afloop van het duel met UNA zich in harde bewoordingen over de scheidsrechter uit. AFC kreeg zondag de kansen, maar de UNA vertrok met een 0-1 zege uit Amsterdam. De topklasser uit Amsterdam beëindigde het duel met negen man.

De kleine overwinning van UNA was niet verdiend. De gasten kwamen op slag van rust op voorsprong door een rake vrije trap van Jeroen Stotelaar. ,,In de eerste helft ging het duel gelijk op, maar wij kregen wel de beste kansen.”

In het tweede bedrijf was AFC veel sterker, maar het lukte de Amsterdammers niet om de nul van het scorebord te schieten. Onder meer Tim Wulffraat en Daan Sutorius kregen grote kansen. ,,We waren steeds de bovenliggende partij, maar de bal mocht er echt niet in. We hebben diverse keren de paal en lat geraakt”, aldus Leushuis.

In een onstuimig laatste kwartier kregen twee spelers van AFC rood. Eerst mocht Wout Meulemans gaan douchen toen hij een tegenstander neerhaalde en korte tijd later kreeg ook Magid Jansen rood. Hij kreeg zijn tweede gele kaart voor het vasthouden van een doorgebroken speler. ,Vooral de rode kaart van Meulemans was onterecht”, vervolgde Leushuis. ,,De scheidsrechter verzuimde het ons om een tel eerder een vrije trap te geven, daarnaast was het geen heel zware overtreding. De scheidsrechter trok zondag maar liefst acht gele en twee rode kaarten.”

Meulemans moet door de rode kaart waarschijnlijk opnieuw een aantal duels missen. ,,Hij komt net terug van een schorsing van vier wedstrijden, het is een persoonlijk drama.”

Ondanks het onstuimige laatste kwartier kreeg AFC kansen op de 1-1. ,,Als de gelijkmaker was gevallen, hadden wij zeker nog gewonnen”, besloot Leushuis.

Door de nederlaag bezet AFC in de rangschikking de tiende plaats met negen punten uit zeven wedstrijden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC