AFC verliest Javier Vet aan Dordrecht

AFC-middenvelder Javier Vet speelt vanaf komend seizoen voor FC Dordrecht. De Jupiler League club maakte dit vanavond bekend op haar website. Voor de 19-jarige middenvelder van AFC is de overstap naar de Jupiler League club een mooie beloning.

De pas negentienjarige voetballer speelde onder andere als jeugd speler bij Abcoude, Zeeburgia en Ajax. Daarna kwam hij als D-junior bij AFC terecht, waar hij alle selectieteams tot en met het eerste doorliep. Dit seizoen brak Vet, vanuit het tweede elftal, door bij de zondagtopklasser en werd hij genomineerd voor Talent van het Seizoen. Voor AFC is het wegvallen van Vet dus een behoorlijke aderlating, aangezien Vet sinds de winterstop een vaste waarde was onder zowel Cor Ten Bosch als Maarten Stekelenburg.

Vet is zelf dolgelukkig met deze kans in het betaalde voetbal. Maandag begint Dordrecht met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en op diezelfde dag zal Vet ook zijn contract gaan tekenen. Vet: ‘Het gaat om een tweejarig contract. Gelukkig maar, want een contract van een jaar spreekt weinig vertrouwen uit.’Met dit vertrouwen hoopt Vet belangrijke stappen te maken. ‘Ik hoop natuurlijk dat ik speelminuten kan maken, want ik wil mijzelf blijven ontwikkelen. Het niveau in de Jupiler League ligt weer een stukje hoger. Dat is goed, op een hoger niveau heb ik ook meer kans om beter te worden’, aldus Vet.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)