Home / Algemeen / AFC verliest met vier debutanten nipt van VVSB

AFC verliest met vier debutanten nipt van VVSB

AFC moest zondag noodgedwongen aantreden in flink gewijzigde opstelling. Willem Leushuis, trainer van de Amsterdammers, moest een heel elftal missen. “Er deden vier jongens uit het tweede mee. Toch lukt het mijn ploeg om VVSB in het tweede bedrijf terug te dringen op de eigen helft”, vertelde Leushuis na afloop van de 2-1 nederlaag bij een uitermate defensief VVSB.

AFC kwam na een half uur spelen op ongelukkige wijze op een 1-0 achterstand. De keeper van de thuisploeg plukte een Amsterdamse corner uit de lucht en schoot de bal loeihard naar voren. Maikey Parimi profiteerde van de razend snelle omschakeling. “De eerste helft ging het duel gelijk op, maar VVSB wist buitenom de treffer van Parimi bijna niets te creëren”, aldus Leushuis.

juichen VVSB

De Amsterdamse topklasser maakt een wisselvallig seizoen door. Vorig seizoen liet AFC zich kronen tot algeheel amateurkampioen, maar dit seizoen sprokkelde de equipe uit Amsterdam pas negen punten bijeen. De formatie van Leushuis had daar acht duels voor nodig. Het lukt AFC momenteel niet om goed spel te koppelen aan een resultaat. De ploeg vergeet zichzelf te belonen. Wat dat betreft paste de -0 en het uitvallen van eerste doelman Youssef el Abdallaou in de warming-up perfect in het plaatje van dit seizoen.

doelpunt VVSB

Toch liet AFC zich niet uit het veld slaan. Met vier debutanten drongen de Amsterdammers de formatie uit Noordwijkerhout terug op eigen helft. De thuisploeg kwam er in de tweede helft niet aan te pas. ,,We hadden minimaal een gelijkspel verdiend. In de tweede helft deed mijn ploeg het fantastisch. VVSB was constant tijd aan het rekken.”

Marien Willemsen

Dat tijdrekken leverde de thuisploeg wel het gewenste resultaat op. Stefan Kraaijvanger maakte na een uur spelen uit een corner de 2-0. Via Melvin Grootfaam kwam AFC terug tot 2-1. Leushuis: “De 2-1 was niet alleen meer dan verdiend, maar het was ook nog een heel goede goal.”

Het bleef echter bij de 2-1. VVSB, dat vijf punten meer heeft, klimt door de overwinning naar de zesde plaats. AFC vinden we door de nederlaag terug op de twaalfde plaats. Toch is er geen paniek bij coach Leushuis. “Vier jongens hebben hun debuut gemaakt. Zij vielen goed in. Dat geeft veel vertrouwen. Ondanks dat ik op elf jongens geen beroep kon doen, waren wij vooral in de tweede helft de bovenliggende partij. We kregen ook kansen op de gelijkmaker.”

AFC treft over twee weken Hercules, de nummer nummer vijftien van de ranglijst. Aanstaande zondag staat de bekerwedstrijd tegen OSV (zondag derde klasse) op het programma.

Tekst: Wesley Verboom

Foto’s Tino Stulen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)