Home / Algemeen / AFC verslaat angstgegner Kozakken Boys

AFC verslaat angstgegner Kozakken Boys

AFC rekende vanmiddag in Werkendam af met haar grootste obstakel in haar geschiedenis. Het won dankzij een doelpunt van oud-Kozakken Boys speler Railly Ignacio met 0-1. Nog nooit had AFC een wedstrijd van Kozakken Boys gewonnen.

De eerste helft had maar liefst 11 minuten blessuretijd omdat de eerste en tweede keeper van Kozakken Boys zich moesten laten vervangen. Uiteindelijk ging verdediger Sven van Ingen na 25 minuten het doel verdedigen.

In de 41e minuut had hij geen antwoord op de duikkopbal van Ignacio op een goede voorzet van Jonathan Richards, AFC op de 0-1 voorsprong. Na een spannende 2e helft, met kansen voor beide partijen, mocht AFC de handen in de lucht steken en start debuterend trainer Uli Landvreugd met een onverwachte overwinning in de Tweede Divisie.

Landvreugd: “Dat is een lekkere start, zeker omdat we hier nog nooit winst hebben behaald. De tweede helft gaf Kozakken Boys wel veel druk, maar door onze sterk spelende verdediging en een uitstekend keepende Patrick Zonneveld kwamen we niet in de problemen. Als we het beter uitspelen kunnen we zelfs de 0-2 maken. Ik vond de overwinning verdiend en het geeft moed voor de komende wedstrijden.”

Aanstaande zaterdag om 14.30 uur speelt AFC haar eerste thuiswedstrijd tegen Spakenburg.

Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC