AFC verslaat Eemdijk in laatste oefenwedstrijd

Door het Coronavirus werd de voorbereiding van AFC enigszins in de war gegooid, er werden echter voor vervangende wedstrijden gezorgd. Zaterdagmiddag om 13.00 stond de laatste oefenwedstrijd  op het programma. De tegenstander was Eemdijk, een ploeg acterend in de Hoofdklasse zaterdag. In de competitie speelt Eemdijk onder meer tegen het Amsterdamse Swift en De Dijk. De tegenstander is een oude bekende van Uli Landvreugd. De oefenmeester stond tussen 2014 en 2017 aan het roer bij de derde club uit Bunschoten-Spakenburg. Na een jaar bij VV Hooglanderveen is Landvreugd sinds 2018 de succestrainer van AFC.

AFC heeft gedurende de voorbereiding goede resultaten neergezet. Er werd gewonnen van de Egalité Academy (transfervrije spelers), FC Lisse, IJsselmeervogels en Ajax zaterdag. Bij Sparta Nijkerk werd er gelijkgespeeld, alleen tegen DVS’33 werd er verloren. De Amsterdammers versloegen zaterdag ook Eemdijk, er werd op Sportpark Goed Genoeg een 5-1 overwinning geboekt.

Eemdijk opende wel de score. Een knal van Nigel van Zelst verdween achter doelman Patrick Zonneveld. Van Zelst kon de bal inschieten nadat Tim Linthorst zich verkeek op een stuiterbal. Dit zorgde voor een wake-up call voor de thuisploeg. Joël Tillema wist de gelijkmaker binnen te schieten, nadat hij aangespeeld was door Raily Ignacio. Met de gelijke stand gingen de beide ploegen aan de thee.

Na rust werd de score rap uitgebreid door AFC. Een vrije trap van Dalian Maatsen verdween achter Eemdijk-goalie Jeroen de Harder. Daarna maakte Ignacio de 3-1. Tillema scoorde zijn tweede van de middag, hiermee zette hij de stand op 4-1 in het voordeel van de Amsterdammers. Yordi Teijsse maakte de laatste treffer van de middag. Hij tikte een voorzet binnen en zette de 5-1 op het scorebord.

Volgende week start de Tweede Divisie. AFC begint met een uitwedstrijd tegen en bij VV Noordwijk. De aftrap is om 14.30.

Foto’s door Tom Poederbach, klik hier om alle foto’s te bekijken.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC