AFC verslaat OJC Rosmalen met 3-1 en maakt zich op voor bekerduel met Emmen

AFC kende een goede generale repetitie in aanloop naar het KNVB bekerduel met FC Emmen. De ploeg van Bart Logchies won op eigen veld met 3-1 van OJC Rosmalen. Doelpunten van Edip Biberoglu, Daan Sutorius en Koen Bosma waren voldoende voor de zege.

De thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen werd niet op de zondag, maar op zaterdagmiddag om 17.00 uur gespeeld. Dit in verband met de bekerwedstrijd die AFC dinsdag thuis speelt tegen Emmen. Een ander tijdstip dus, maar wie te laat kwam had weinig gemist. Het eerste uur was van bedenkelijk niveau van beide teams. Dat werd overigens in het laatste half uur helemaal goed gemaakt. In die tijd werden vier doelpunten gemaakt, waarvan drie door de thuisploeg.

OJC Rosmalen moet het dit jaar doen zonder de vorig seizoen zo succesvolle spits Wesley Meeuwsen die naar De Treffers vertrok. Maar het heeft o.a. wel Frank Mosselveld in de gelederen (ex RKC) erbij gekregen .Deze aanvoerder van OJC Rosmalen moest het duel echter al in de 29e minuut verlaten met een blessure. Opmerkelijk feit was dat het veld van AFC de gasten uit Brabant niet goed gezind was. Getuige in ieder geval het grote aantal blessurebehandelingen in met name de eerste helft. Het VU medisch centrum verderop aan de Boelelaan is weer bijna open, maar hoefde gelukkig geen dienst te doen. Ook al was de eerste helft van een matig niveau, kansen waren er nog wel te noteren. Schoten op doel van Pieter Koopman, Marien Willemsen en Sutorius gingen naast of over het doel van de Brabanders. Aan de andere kant kwam ook AFC goed weg toen in de 24e minuut een schot van OJC Rosmalen van richting werd veranderd. Een geblokt schot van OJC Rosmalen in de 39e minuut completeerde het aantal kansen voor rust.

Na een half uur in de tweede helft werd het leuk op Sportpark Goed Genoeg. Logchies besloot een aantal wissels in te brengen en dat pakte goed uit. OJC Rosmalen werd vlak na de wissels nog gevaarlijk, maar wederom werd doelman Laszlo Sandor niet aan het werk gezet. Daarna was het de beurt aan de Amsterdammers. Melvin Grootfaam wist zich over de achterlijn langs een aantal tegenstanders te slalommen en bezorgde vervolgens de bal bij Biberoglu. Die kon de bal over de keeper heen lepelen en liet daarmee de 1-0 aantekenen. Nog geen minuur later kon de speaker van AFC alweer de muziek aanzetten. Daan Sutorius maakte oog in oog met Koen van Boxtel geen fout en zette de 2-0 op het scorebord. OJC Rosmalen probeerde onder de druk van AFC uit te voetballen en creëerde af en toe een kans. De grootste kwam in de 68e minuut, maar de bal zeilde van dicht bij hoog over het Amsterdamse doel. Het derde doelpunt van AFC kondigde zich een minuut later aan toen Koen Bosma gevloerd werd binnen de zestien meter. De scheidsrechter oordeelde anders en dus moest Bosma een minuut later in de herkansing op een assist van Sutorius. De 3-0 was een feit. OJC Rosmalen leek nog even terug te komen met een schot in de kruising door Tim Strijbosch, maar verder dan 3-1 kwam het niet. AFC deed dus goede zaken en kan zich gaan opmaken voor FC Emmen.

Na afloop gaf Sutorius toe dat AFC niet goed speelde in de eerste helft. Sutorius: ¨Eigenlijk was het een onopvallende eerste helft van onze kant. De tweede helft loopt het beter en kwam ik zelf ook meer in het spel voor. Dan is het altijd mooi als je belangrijk bent met een doelpunt.¨ Komende dinsdag wacht Emmen, maar volgens Sutorius is AFC daar nog niet mee bezig geweest. ¨We hebben er nog niet over nagedacht. Ik zie het ook als een bonuswedstrijd voor ons. Hopelijk kunnen we ook tegen Emmen een goed resultaat halen.¨

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)