AFC verspeelt koppositie in Hardenbergse slotfase

Na vier maanden aan kop te hebben gestaan, heeft AFC de eerste plek van de Tweede Divisie niet meer in handen. De ploeg van Uli Landvreugd ging op bezoek bij HHC Hardenberg met 4-2 onderuit. IJsselmeervogels heeft de koppositie nu overgenomen van de Amsterdammers.

Het duel ontvlamde pas na de theepauze. Na een gelijkwaardige eerste helft ging het in het tweede bedrijf hard. Al vroeg liep AFC – waar nieuwkomer Dalian Maatsen (overgekomen van Vendsyssel FF) voor de geblesseerde Tim Linthorst speelde – achter de feiten aan. Jurjan Mannes verschalkte doelman Patrick Zonneveld met een subtiel wippertje. Een klein kwartier later lag ook de 2-0 achter Zonneveld. Dérian Reinders vergrootte de zorgen voor de lijstaanvoerder.

Landvreugd greep vervolgens in en bracht Vincent Weijl en Matthijs Jesse. Vooral laatstgenoemde had een hoofdrol in de comeback die de Amsterdammers hadden ingezet. Eerst zorgde de snelle buitenspeler voor de aansluitingstreffer en vlak daarna stelde hij Yordi Teijsse in staat de stand gelijk te trekken. Met nog elf minuten op was zelfs een overwinning nog mogelijk voor de bezoekers.

In plaats van erop en erover te gaan, liep AFC in de slotfase in het mes van de thuisploeg. Rick Hemmink en Rutger Etten brachten de achterstand weer naar twee doelpunten. Een ultiem offensief mocht niet meer baten. Weijl was twee keer dicht bij een late aansluitingstreffer, alleen ging zijn vrije trap rakelings naast en trof hij in de blessuretijd de paal.

De Amsterdammers leden voor de derde week (0-0 tegen Koninklijke HFC en 1-1 bij De Treffers) op rij puntverlies. Omdat IJsselmeervogels in de laatste minuten drie punten pakte tegen Jong Almere City (5-3), hebben zij de koppositie overgenomen. AFC volgt op drie punten en krijgt over twee weken tegen Rijnsburgse Boys de kans om zich hiervan te herpakken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.