AFC versterkt zich met Milan Hoek van Quick Boys

Tweededivisionist AFC heeft zich voor komend seizoen versterkt met Milan Hoek van Quick Boys. De in Zwanenburg geboren middenvelder is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in Katwijk, maar kan niet altijd meer op een basisplaats rekenen bij de ploeg van Jan Zoutman. AFC was vier jaar geleden ook al geïnteresseerd in de 25-jarige speler.

Hoek, die opgroeide in de buurt van Alkmaar, begon met voetballen bij Berdos. Via AFC’34 kwam hij uiteindelijk in de jeugdopleiding van AZ terecht. In de zomer van 2010 werd hij door AZ verhuurd aan Telstar. Hoek speelde dertien wedstrijden (waarvan één in de beker) in het eerste elftal van Telstar, voordat hij terugkeerde naar Alkmaar. Daar haalde hij in twee seizoenen nooit het eerste elftal. In de zomer van 2013 maakte hij de overstap naar Quick Boys. Tot dusver speelde hij 68 wedstrijden in het eerste elftal.

Hoek: “Ik had in 2013 ook al contact met AFC, maar koos uiteindelijk voor Quick Boys. Ik ben echter altijd met AFC in contact gebleven. Toen begin van deze maand bekend werd dat ik weg zou gaan bij Quick Boys, nam AFC gelijk weer contact met me op. Het is een mooie club die het dit seizoen natuurlijk fantastisch doet in de Tweede Divisie. De trainer (Ton du Chatinier, red.) heeft aangegeven mij volgend seizoen als middenvelder in te willen zetten, maar de concurrentie is natuurlijk groot. Ik zal moeten vechten voor een basisplek.”

Een terugkeer in het betaalde voetbal lijkt uitgesloten voor de middenvelder en is ook niet echt meer zijn ambitie. Hoek: “Eigenlijk heb ik dat hoofdstuk helemaal afgesloten. Al weet je het natuurlijk nooit in de voetbalwereld.”

Milan Hoek is na Eelke de Graaf (Odin’59) de tweede aanwinst voor AFC.

Foto Website Quick Boys

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!