Home / Algemeen / AFC voelt als thuiskomen voor Peter Post (Ajax)

AFC voelt als thuiskomen voor Peter Post (Ajax)

Peter Post speelt komend seizoen weer voor AFC. De verdediger, die in het verleden al acht jaar uit kwam voor de zondag van AFC, kiest nu voor het eerste zaterdagelftal. Post speelde de afgelopen drie seizoenen voor Hoofdklasser Ajax.

Post: “Ik was al een tijdje in gesprek met trainer Benno Nihom, maar bij AFC moest er op bestuurlijk niveau nog wat beslissingen worden genomen. Nu die allemaal genomen zijn, was de weg vrij om de overstap te maken. AFC voelt voor mij echt als thuiskomen.”

Post (30) was ook in gesprek met Amstelveen Heemraad, maar koos dus uiteindelijk voor AFC. Post: “Ik ben bij Amstelveen begonnen met voetballen. Toen ik met hun trainer (Radjin de Haan, red.) in gesprek was, stonden ze bovenaan. Nu is het nog steeds niet duidelijk of ze promoveren naar de tweede klasse. Daarnaast hebben de jongens waarmee ik graag wilde spelen besloten komend seizoen een stapje terug te doen. Amstelveen was daarom geen optie meer voor mij.”

Peter Post haalt in 2012 uit namens AFC tegen Hilversum
Peter Post haalt in 2012 uit namens AFC tegen Hilversum

De centrale verdediger maakte in 2005 onder John Kila zijn debuut in het eerste elftal van AFC. Uiteindelijk kwam hij tot 185 wedstrijden en 18 doelpunten in de hoofdmacht. Nadat hij in november 2012 onder Cor ten Bosch zijn basisplaats kwijtraakte, stapte hij in de zomer van 2013 over naar Ajax. Post: “Mijn eerste twee jaar onder Bart Logchies waren geweldig met onder andere promotie naar de Topklasse. Dit jaar is het allemaal een stuk minder. Ik begon onder de nieuwe trainer Jorg Smeets als basisspeler, maar na een akkefietje (Post ging tijdens een bekerweekend op reis naar Helsinki, red.) in november werd ik uit de selectie gezet.”

1 april 2013: Samen metMike Ruijter (l) tijdens AFC - ADO'20
1 april 2013: Samen metMike Ruijter (l) tijdens AFC – ADO’20

Nu strijdt hij met Ajax 2 om het landskampioenschap bij de reserves. Post: “De finale kunnen we niet meer missen. Op 18 juni spelen we dan op De Toekomst tegen de winnaar van het duel tussen ASWH en Koninklijke HFC om de lanstitel. Ik ben Ajax en dan met name teammanager Jan Fleijsman dan ook heel dankbaar voor drie fantastische jaren. Ik hoop dat ik op een prachtige manier afscheid kan nemen van Ajax en dan als landskampioen bij AFC kan beginnen.”

Naast Peter Post heeft AFC zich ook verstrekt met Daryl Gerritsen (Abcoude), Maksim van Ingen (AFC zondag 2), Kai Botse (AFC zaterdag 2) en Tommy Dekkers (AFC zondag). Trainer Benno Nihom zoekt alleen nog een vervanger voor de naar Almere City vetrokken spits Mitchell Faerber.

Foto boven Rob van Vliet

Send this to a friend