AFC-voorzitter Ad Westerhof haalt in VI uit over Tweede Divisie en naar KNVB

AFC stevent in de Topklasse zondag af op een plaats die recht geeft  (eerste zeven) om volgend seizoen in de Tweede Divisie uit te komen. Voorzitter Ad Westerhof is in VI echter kritisch over de nieuwe competitie en zet vraagtekens bij de werkwijze van de KNVB.

De verplichting om in de Tweede Divisie een minimaal aantal contractspelers te hebben leidt tot de grootste ergernis bij de voorzitter. Westerhof denkt dat het hele verhaal met de spelerscontracten er misschien helemaal niet komt. “Er ligt nu een juridisch advies van Marjan Olfers. Je moet straks een bepaald aantal spelers onder contract hebben. Dat is in strijd met het mededingingsrecht. Het kan helemaal niet dat zes spelers wel een contract hebben en anderen niet. Het is onbestaanbaar.”

Westerhof ziet het gebeuren dat de Tweede Divisie in de toekomst alleen bestaat uit zaterdagclubs en een aantal beloftenteams. “Als ik de KNVB was zou ik me niet zo druk maken om die sputterende zondagclubs. Het lost zich vanzelf op. Over een paar jaar heb een Tweede Divisie met twaalf zaterdagclubs, wat beloftenelftallen en een verdwaalde zondagclub. Die zaterdagclubs hebben de ambitie om de Jupiler League te halen. Prima, dat moeten zij weten. Wij hebben een standpunt en misschien veranderen we nog wel eens van standpunt. Dit wordt een overgangsjaar. Wij gaan niet meedoen aan dat contracten-verhaal. Dan komen er sancties, maar ze gaan er echt geen zes clubs uitflikkeren hoor.”

Het hele verhaal over de Tweede Divisie en meer uitspraken van Ad Westerhof leeft u in de VI van de ze week.

Bron: VI.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC