AFC voorzitter Machiel Van der Woude wint Penning Sportraad Amsterdam

Donderdagavond 6 juni heeft Machiel van der Woude, aftredend voorzitter van voetbalvereniging AFC, de Penning Sportraad Amsterdam 2013 in ontvangst mogen nemen. Machiel heeft de afgelopen 23 jaar verschillende bestuursfuncties bekleed bij AFC, waarvan de laatste tien jaar als voorzitter. De Penning werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Dit gebeurde ten overstaan van vele genodigden uit de Amsterdamse sportwereld op het Ajax-terras van de Stadsschouwburg.

Aan de jury werden ook dit jaar veel kandidaten voorgedragen. Daaruit werd een selectie gemaakt van 5 finalisten. Naast Machiel van der Woude waren dat Ger Koopman (Frans Ottenstadion), Michael Groenewegen (Skatepark Amsterdam), Rik Kamping (Stichting De Omslag) en Ronald van Teeffelen (Zaalvoetbalvereniging AORC/LEBO Vastgoed). Het was gezien de verdiensten van deze vijf personen voor de sport in Amsterdam geen eenvoudig opgave voor de juryleden om een enkele winnaar aan te wijzen.

De Jury, bestaande uit vijf leden van de Sportraad, roemde Machiel voor de manier waarop hij heeft bijgedragen aan de sportieve en organisatorische groei van zijn club. Waar diverse roemruchte Amsterdamse verenigingen het momenteel zeer moeilijk hebben, is AFC sterker dan ooit. Dit is mede te danken aan de koersvastheid van de preses. AFC behoort tot één van de sterkste en grootste amateurvoetbalverenigingen van Nederland met 117 teams. Daarbij heeft AFC de grootste voetbaljeugdafdeling van Amsterdam. Machiel heeft zich al die jaren gemanifesteerd als een bevlogen en betrokken professional bij wie vrijwillig nooit vrijblijvend betekende. Een vrijwilliger die je iedere sportvereniging in Amsterdam gunt.

De uitreiking had wat de jury betreft een breder bereik dan de schouders van de winnaar alleen. Veel amateur voetbalverenigingen in Amsterdam staan onder druk. De problemen variëren in omvang en soort. Alle verenigingsbestuurders verdienen waardering, omdat zij zich desondanks iedere dag inzetten om Amsterdam(mers) trots te laten zijn op hun verenigingen en op de vele Amsterdamse talenten die hier worden opgeleid, vermaakt en samengebracht.

Machiel ontving de Penning uit handen van de voorzitter van de Sportraad Robert Geerlings. Machiel toonde zich in zijn reactie zeer vereerd met de prijs. Hij prees zijn collega kandidaten, zijn geliefde club, maar gaf ook aan dat het applaus voor alle vrijwillige sportbestuurders van Amsterdamse sportverenigingen was. Ze verdienen het allemaal!

Met dank aan de Sportraad Amsterdam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)