AFC waagt zich niet aan een doelstelling: “We zien het wel”

Aanstaande zondag begint het seizoen voor AFC dan echt. In de nieuwe Tweede Divisie starten de Amsterdammers met een uitwedstrijd tegen Jong FC Twente. Na een goede oefenperiode zijn de Amsterdammers klaar voor de nieuwe competitie, maar wat AFC komend seizoen precies kan verwachten, weet de nieuwe trainer Ton du Chatinier nog niet.

De toevoeging van de beloftenteams van de profclubs is omstreden. Zo gelden er aparte regels met betrekking tot schorsingen en is het elke week weer de vraag welke spelers van het eerste elftal er beschikbaar zijn. Voor AFC-trainer Ton du Chatinier is de voorbereiding op de wedstrijd tegen Jong FC Twente niet anders dan anders. “Rene Hake (trainer van FC Twente, red.) zal er nog niet helemaal uit zijn met zijn team. Hij zal nu nog niet zomaar eerste elftalspelers afstaan. We hebben beelden van Jong FC Twente bekeken. Ik weet wel ongeveer wat we kunnen verwachten.”

12072016 AFC Ajax Ton du Chatinier foto hav

AFC kende een goede voorbereiding. Het speelde onder andere gelijk tegen Almere City en zelfs grote broer Ajax werd op Sportpark Goed Genoeg op een 2-2 gelijkspel gehouden. De goede voorbereiding zegt Du Chatinier niet veel. “We staan er nog hetzelfde voor als toen tegen Ajax. We hebben goede voorbereiding gehad, maar ik vind het moeilijk te zeggen waar we nu echt staan.” De oefenmeester, die pas anderhalve maand aan het roer staat in Amsterdam-Zuid, waagt zich dan ook niet aan een doelstelling. “Na een wedstrijd of acht kan ik daar pas wat zinnigs over zeggen. Ik hoop in ieder geval dat we niet degraderen. Voor de rest kan ik er nog weinig over zeggen. We zien het wel.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)