Home / Algemeen / AFC weer een stap dichterbij Tweede Divisie na zege bij Cuijk
Kan AFC de overwinning op JVC Cuijk een goed vervolg geven?

AFC weer een stap dichterbij Tweede Divisie na zege bij Cuijk

Topklasser AFC heeft hele goede zaken gedaan als het gaat om plaatsing voor de Tweede Divisie. De ploeg van Bart Logchies won met 1-3 bij Cuijk en kan volgende week definitieve plaatsing bewerkstelligen.

Met nog twee wedstrijden te gaan is de spanning om te snijden in de Topklasse. Welke zeven ploegen plaatsen zich voor de Tweede Divisie. Alleen Lienden weet zich tot op heden zeker van de promotie. TEC uit Tiel lijkt daar ook zeker van met 46 punten. Daarna volgen VVSB, De Treffers en AFC. Alle drie hebben ze 44 punten. Dat is er eentje meer dan Koninklijke HFC, dat met 1-0 verloor van UNA. De ploeg uit Veldhoven staat zevende met twee punten minder dan AFC, maar heeft net als Lienden nog maar één wedstrijd voor de boeg.

AFC moet zich vooral bezig houden met HSC’21 dat op de achtste plaats staat. De ploeg uit Haaksbergen heeft drie punten minder dan de Amsterdammers.

In Cuijk, waar Mark van de Boogaart na een teenblessure weer terugkeerde in de basis, was het wachten tot de tweede helft tot de doelpunten vielen. Na ruim een uur spelen zorgde Edip Bibergloglu voor de openingstreffer (0-1) en vijf mintuten later zorgde invaller Matthijs Jesse voor de 0-2. In de slotfase werd het nog even spannend toen Boy Visser in de 88ste minuut voor de 1-2 zorgde, maar een andere invaller Tom van den Brink maakte in de blessuretijd aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 te maken.

AFC speelt aanstaande zondag thuis tegen Koninklijke HFC en dan kunnen de Amsterdammers zich dus definitief plaatsen voor de Tweede Divisie. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Foto Orange Pictures / David van Haren

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC