AFC wint in eerste helft van HSC 21

AFC heeft binnen een week twee keer gewonnen in de topklasse zondag. Vorige week moest Achilles 29 eraan geloven en vandaag was de ploeg van Cor ten Bosch met 2-3 te sterk voor HSC’21. De zaterdagavondwedstrijd werd door AFC in de eerste helft gewonnen. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en moest AFC ver achteruit af en toe. Met 6 punten uit deze laatste twee wedstrijden is er reden tot lachen aan de Boelelaan, want de druk van een moeizaam seizoen is even verdwenen.

Door schorsingen en afwezigen mocht Bas Ent vanavond in de basis beginnen bij AFC en dit loonde. Na 6 minuten maakte hij al de 0-1 op aangeven van Mike Ruijter. Vier minuten later kwam HSC’21 langszij 1-1. Nog binnen het kwartier nam AFC weer de leiding toen Sjoerd Jens een voorzet van Magid Jansen binnen werkte. 1-2. In de 25e minuut nam AFC zelfs een comfortabele 1-3 leiding door opnieuw Jens, na goed voorbereidend werk van Bas Ent. Rond het half uur kwam HSC’21 terug tot 2-3. Hiermee waren de doelpunten op.

Na rust werd er niet meer gescoord. De krachten vloeiden wel langzaam weg bij AFC, dat ver achteruit moest af en toe, maar de mannen van Ten Bosch hielden stand en konden aan een vrolijke terugreis beginnen.