AFC wint ook bij HHC in Hardenberg

AFC heeft HHC Hardenberg ook in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen sportief pijn kunnen door te winnen. De thuisploeg kwam in eigen huis op achterstand, maakte gelijk dankzij snel omschakelen, maar incasseerde in de slotfase toch de 1-2.

Amper bekomen van de plichtplegingen was het al 0-1. Een snelle aanval van AFC werd koelbloedig afgerond door Soufiane Hetli. HHC moest in de achtervolging. Tot grote kansen leidde dat in de eerste fase van de wedstrijd niet. AFC leunde comfortabel achterover en loerde op snelle uitbraken.

HHC kon geen vuist maken, maar kreeg toch nog een kans op de gelijkmaker via Rob van der Leij. Een voorzet van Reinders vanaf links kwam hard en laag voor, maar de spits kon net zijn voet niet tegen de bal krijgen. Vlak na rust was het wel raak voor HHC. Doelman Maats redde knap op een schot van Matthijs Jesse en in de daaropvolgende counter scoorde van der Leij fraai de 1-1.

HHC toonde nu wel initiatief en wilde naar voren. De ploeg zette AFC onder druk en was op zoek naar de tweede treffer. In de 77e minuut leek AFC op weg naar de 1-2, maar HHC-keeper Maats redde opnieuw knap op een schot. In de daaropvolgende aanval maakte Tim Linthorst de 1-2 voor de Amsterdammers. HHC ging op zoek naar de gelijkmaker maar kon geen treffer meer forceren. Invaller Sander Egbers van HHC kreeg in de slotfase nog een directe rode kaart van scheidsrechter Hardeman.

Komende week sluit AFC het seizoen af tegen het gedegradeerde FC Lisse. Met de vijfde plek in bezit en het vizier op plaats vier waar Katwijk momenteel staat is niets onmogelijk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede (Betnation) divisie.

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC