AFC woedend om speelschema KNVB

De KNVB heeft vandaag (dinsdag) laten weten de wedstrijden voor het landskampioenschap van Nederland bij de amateurs uit te stellen. Waar de wedstrijden eerst nog op woensdag 24 en 31 mei gespeeld zouden worden zijn deze verplaatst naar 31 mei en 7 juni. Deze verplaatsing komt mede door de uitgestelde beslissingswedstrijd tussen Spakenburg en GVVV.

Nadat het duel tussen Spakenburg en GVVV afgelopen zaterdag bij VVOG  door de Burgemeester van Hardewijk werd verboden werd maandag bekend gemaakt dat het duel nu aanstaande zaterdag om 13:00 uur wordt gespeeld in het stadion van FC Volendam.

AFC is alles behalve blij met deze beslissing. Trainer Willem Leushuis heeft al laten weten dat AFC niet na 31 mei wil spelen. Leushuis: “Wij hebben onze planning gemaakt tot en met 31 mei. Daarna gaan spelers op vakantie en heb ik ze niet meer tot mijn beschikking. Wij spelen niet meer na 31 mei.”

Ook team manager Bob Duis laat weten dat de KNVB het nog zwaar gaat krijgen met deze beslissing. Duis: “We worden gewoon gepiepeld door de zaterdagclubs en de KNVB. De wedstrijd tussen Spakenburg en GVVV had makkelijk al gespeeld kunnen zijn. Bij AFC kunnen er ook maar drie duizend toeschouwers kijken. Daarnaast zijn onze spelers dan op vakantie. Onze keeper vliegt  31 mei al richting Azië en de keeper van de A1 kan je niet in deze wedstrijd neerzetten.”

DATUM TIJD THUIS UIT UITSLAG
31 mei 17:00 Spakenburg/GVVV AFC
7 juni 17:00 AFC Spakenburg/GVVV
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC