Home / Algemeen / AFC zakt naar vijfde plaats door gelijkspel tegen HSC’21

AFC zakt naar vijfde plaats door gelijkspel tegen HSC’21

Topklasser AFC is op de laatste speeldag van 2015 afgezakt naar de plaats. De ploeg van Bart Logchies kwam op Sportpark Goed Genoeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen HSC’21. Daan Sutorius zorgde in de 89ste minuut vanaf elf meter voor de eindstand.

AFC voorkwam zo op het laatste moment de eerste thuisnederlaag van het seizoen. ZO ver had het echter niet hoeven komen. De Amsterdammers kregen voldoende kansen om er een beter resultaat uit te halen.

Vooral in de eerste helft was AFC de bovenliggende partij. Edip Biberoglu was dicht bij de openingstreffer en ook Pieter Koopman kon niet scoren. Zijn inzet werd gekeerd door Jeffrey Brammer. HSC’21 schoot ook nog bijna in eigen doel. De bezoekers waren eenmaal gevaarlijk, maar Rick Bouwmeister kon net niet bij een voorzet van Ottink. Het gebeurde allemaal in het eerste kwartier van de wedstrijd.

Na een half uur spelen liet AFC wederom twee grote mogelijkheden onbenut. In beide gevallen was het topscorer Daan Sutorius die het net niets wist te vinden. AFC kreeg de rekening betaald voor het missen van al die kansen. Vier minuten voor het rustsignaal opende Bouwmeister namelijk de score voor de bezoekers door de bal achter Laszlo Sandor te schieten (0-1).

Na rust was het spelbeeld niet anders. AFC kreeg via Biberoglu de eerste kans, maar zijn schot ging naast. Aan de andere kant kwam AFC goed weg toen Randel Shakison in inzet van Otten nog maar net van de lijn kon halen. Ook doelman Sandor moest reddend optreden op een inzet van Exterkate.

De tijd begon te dringen en na kansen voor Koopman en wederom Biberoglu leek de eerste thuisnederlaag van het seizoen een feit. AFC ontsnapte aan een grotere achterstand toen Bas ter Hogt tien minuten voor tijd tegen de paal schoot. AFC ontsnapte uiteindelijk aan een nederlaag toen scheidsrechter Brito Roque de bal twee minuten voor tijd na een handbal de bal op de stip legde. Sutorius schoot vervolgens koel de 1-1 binnen.

Een samenvatting van deze wedstrijd is te zien op de website van RTVNH. AFC hervat op 17 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen. Klik hier voor alle uitslagen , de stand en het programma.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC