AFC zakt naar vijfde plaats na faillissement WKE

Wat al een tijdje lang in de lucht hing is nu toch werkelijkheid geworden, WKE is failliet. Het bestuur van de Topklasser uit Emmen wilde een maand geleden zelf faillissement aanvragen maar doordat het bestuur aftrad en nieuwe voorzitter Tjeerd Boonstra de plannen van tafel veegde werd het faillissement nog een maand aangesteld.

Met een zoektocht naar nieuwe investeerders werd nog geprobeerd de club nieuw leven in te blazen maar dinsdagochtend besloot de belastingdienst een faillissementsaanvraag te doen bij de rechtbank die dit verzoek honoreerde.

Door het faillissement worden de uitslagen van WKE uit de boeken geschrapt en verandert er een hoop in het klassement. AFC is het grootste slachtoffer. De ploeg van Bart Logchies won tweemaal van de Emmenaren waardoor het maar liefst zes punten moet inleveren. De Amsterdammers zakken hierdoor van de tweede naar de vijfde plaats en kijken nu tegen een achterstand van vijf punten aan op de nieuwe koploper TEC, dat de sprong maakt van de vierde naar de eerste plaats op de ranglijst.

[table “57” not found /]
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC