Foto Mario Wormhoudt: Tegen WKE krijgt Afc de eerste kans om kampioen te worden. Het blijft 0-0 en dus geen titel

AFC zakt naar voorlaatste plaats na zesde nederlaag

AFC heeft al haar zesde nederlaag dit seizoen geleden. Op Sportpark Goed Genoeg was WKE met 2-3 te sterk voor de regerend landskampioen, die door de nederlaag naar de voorlaatste plaats in Topklasse is gezakt.

De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd en openden al na drie minuten de score. Op aangeven van Joshua Patrick was Enrico Patrick trefzeker (1-0). WKE kreeg daarna kansen om op gelijke hoogte te komen, maar Jan Hooiveld en Robbie Holder kwamen niet tot scoren.

Na rust viel de gelijkmaker wel voor de gasten uit Emmen via Hooiveld. Spelers van AFC protesteerden nog omdat de aanvaller AFC-doelman Kerwin Hartman hinderde, maar de scheidsrechter keurde de treffer goed (1-1). Na een uur spelen kwamen de gasten zelfs aan de leiding door een doelpunt van Hooiveld (1-2).

Toen Holder vlak daarna WKE zelfs op een 1-3 voorsprong bracht, leek de wedstrijd beslist. Vlak voor tijd deed AFC nog wat terug via Enrico Patrick, die vlak voor tijd vanaf elf meter de aansluitingstreffer maakte (2-3). Een gelijkmaker zat er voor de Amsterdammers echter niet meer in.

Door de 2-3 nederlaag – de zesde nederlaag dit seizoen – is AFC naar de gedeeld dertiende plaats gezakt in de Topklasse, samen met HSC ’21 en HBS. Door een slechter doelsaldo (-6) staan de Amsterdammers vijftiende , zes punten boven hekkensluiter EDO.

Foto boven: Archieffoto Mario Wormhoudt