AFC (zaterdag) blijft tegen Zwaluwen’30 steken op gelijkspel

AFC is er in de zaterdag eerste klasse A niet in geslaagd om te winnen van Zwaluwen’30. Op sportpark Goed Genoeg gaf de ploeg van Jorg Smeets in de tweede helft een 1-0 voorsprong weg, waardoor het genoegen moest nemen met een gelijkspel: 1-1.

In het eerste kwart van de wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Zwaluwen’30 liet het initiatief over aan AFC, maar de Amsterdammers waren te slordig in balbezit. Kansen bleven hierdoor uit. De bezoekers zetten hier op zijn beurt weinig tegenover.

Twintig minuten voor rust liet AFC zich voor het eerst zien. Thierry van der Kooye verscheen alleen voor Zwaluwen 30 doelman Tim Elmers (jarenlang Purmersteijn, red.), maar de aanvaller werd afgefloten vanwege een overtreding van Mauritsio Helstone. Een minuut later werd ook Zwaluwen’30 voor het eerst gevaarlijk. Thomas Hand treuzelde echter te lang, waardoor de kans verloren ging.

Na ruim een half uur was het de individuele klasse van AFC dat de ban brak. Mitchell Faerber speelde zijn directe tegenstander uit en schoot via de onderkant van de lat verwoestend raak: 1-0. Zwaluwen’30 werd na de openingstreffer wel sterker, maar de ploeg was te slordig in de eindpass.

Na rust zette de ploeg uit Hoorn het goede einde van de eerste helft door. Oscar Cardoze haalde een gevaarlijke voorzet van Ufuk Ulker weg, voordat Gani Meholli kon scoren. Tien minuten later was het wel raak voor Zwaluwen’30. Aanvoerder Ivo Rottine liet Gijs van Zetten met een hard afstandsschot in de hoek kansloos: 1-1.

AFC was het even kwijt en hield ook na de gelijkmaker moeite met Zwaluwen 30. De thuisploeg wist tot tien minuten voor tijd amper iets te creëren. Toch kreeg AFC via Mitchell Faerber een levensgrote kans om weer aan de leiding te komen. Helstone schonk de spits een niet te missen kans, maar Faerber schoot voor open doel over.

Ook Zwaluwen’30 was heel dichtbij de voorsprong. Invaller Jan Jaap Schaper trof met een hard schot de lat. In de absolute slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar de winnende treffer, maar gescoord werd er niet meer.

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.