AFC (zaterdag) diep in tweede helft voorbij RODA’46

In de zaterdag eerste klasse A heeft AFC de 1-1 remise van vorig weekeinde bij CSW op eigen veld hersteld tegen Roda’46. De ploeg van trainer Jorg Smeets was zaterdag met 3-1 te sterk voor de gasten uit Leusden. Door de overwinning blijven de Amsterdammers in punten gelijk met koploper DHSC.

Mauritsio Helstone zag een moeilijk duel voor AFC, maar wel drie belangrijke punten die ver in de tweede helft veilig werden gesteld. “Het gelijkspel bij CSW voelde als een verlies. Met deze overwinning is het gelukt dit goed te maken. Het was een moeilijk duel tegen Roda’46. Zij wonnen veel tweede ballen en kregen genoeg kansen. Zij maakten ze niet, maar wij wel”, blikte de aanvaller terug.

In de eerste helft opende AFC in de 41ste minuut de score via Thierry van der Kooye. De aanvaller werd gevloerd door de sluitpost van RODA’46 en kreeg een strafschop mee. “Dat moment hadden we mee. Thierry werd door hun keeper licht geraakt. Ik vond het zwaar bestraft”, gaf Helstone toe. Vanaf elf meter maakte Van der Kooye het eenvoudig af.

Na rust kwam RODA’46, eveneens via een strafschop, langszij. Na deze goal gingen de bezoekers vol voor de winst. Hierdoor ontstond er ook meer ruimte voor AFC. De thuisploeg profiteerde hier uiteindelijk ook van. Een goede aanval eindigde via Gijs Niehe uiteindelijk bij Helstone die met links de 2-1 op het scorebord neerzette. Vlak voor tijd zorgde Andrew Kanters op aangeven van Helstone voor de beslissende 3-1. Het was voor Kanters, speler van AFC019-1, pas zijn tweede wedstrijd in de zaterdag één van AFC.

De komende twee weken is AFC vrij. Op 11 mei wordt de competitie hervat op bezoek bij Breukelen. Helstone:”Ik denk dat het voor het team wel jammer is, want we zitten nu weer in een lekkere flow. Ik vind het wel even goed, want ik heb wat last van mijn bovenbeen en knie.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s: Tom Poederbach