AFC-doelman Maksim van Ingen gaat in de fout en krijgt rood.

AFC (zaterdag) heeft iedere wedstrijd een rode kaart te pakken

De zaterdag ploeg van AFC pakte vier dagen terug in de eerste klasse A voor de tweede keer op rij in de slotseconden van de wedstrijd de zege. Op bezoek bij DTS EDE won de formatie van Benno Nihom met 3-4, maar opvallender was dat bij promovendus opnieuw een speler vroegtijdig mocht gaan douchen. “Ik moest die kaart pakken”, blikt Peter Post terug.

De AFC’er speelde zaterdag zijn eerste duel in de zaterdag 1 van de Amsterdammers. “Ik kon de doorgebroken Mike Molenaar alleen maar afstoppen door middel van een overtreding”, vervolgt Post. De ervaren verdediger mocht zodoende vroegtijdig vertrekken. “Extra zuur was dat DTS Ede uit de daarop volgende vrije trap op 3-2 kwam.”

Door de rode prent van dertiger Post, die overkwam van Ajax en in het verleden al acht jaar in de zondag van AFC speelde, beëindigde de ploeg van Nihom – net zoals tijdens de seizoenopening tegen Roda’46 (3-2) – de wedstrijd met tien man. “Het was een vervelend debuut”, aldus Post, die de eerste competitiewedstrijd moest missen vanwege een blessure. “De rode kaart waar ik tegen aanliep heeft niks te met onervarenheid, maar prent van Maksim van Ingen misschien wel.”

De 20-jarige goalie kan zich daar niet helemaal in vinden. Van Ingen, die de overstapte maakte van de zondag 2 naar de zaterdag 1, liep een week eerder tijdens het met 3-2 gewonnen duel tegen Roda’46 (foto boven, red.) tegen rood aan, nadat hij de bal probeerde te onderscheppen. “Aan mijn rode kaart ging een dekkingsfout vooraf, maar achteraf gezien had ik misschien beter niet kunnen uitkomen.”

Peter Post haalt in 2012 uit namens AFC tegen Hilversum
Archieffoto: Peter Post haalt in 2012 uit namens AFC tegen Hilversum

De talentvolle doelman beleefde zodoende een ongelukkig debuut. “Gelukkig wonnen we nog”, vervolgde Van Ingen, die tegen DTS vanaf de kant zijn team aanmoedigde. “Het was bijna een kopie van een week eerder, want we kregen wederom een goal tegen op een lullig moment.”

“Veel spelers moeten misschien nog wennen aan het hogere niveau, maar je kunt af en toe tegen een rode kaart aanlopen. Daar moet je niet van in paniek raken”, vindt Post, die verwacht dat AFC zich gaat handhaven in de eerste klasse. “We hebben een talentvolle groep, bestaande uit veelal jongens die al lang met elkaar samenspelen. Daarnaast hebben we met spelers, zoals Pepijn Veerman (vorig jaar AFC zondag) en Daan Brinkman jongens die op een hoger niveau hebben gespeeld. Tevens zijn Joey Singels, Daan Brinkman en Dave Weinstein bijna weer fit. Hierdoor kunnen we alleen maar sterker worden.”

Komende zaterdag treft AFC, zonder Post, het nog puntloze VVA’49. “Van onderschatting zal geen sprake zijn. Het belangrijkste is dat we moeten leren om negentig minuten geconcentreerd te blijven spelen. Daarnaast wil ik met mijn routine van waarde zijn binnen deze ploeg en de jongens meegeven dat je niet altijd mooi hoeft te voetballen om te winnen”, zegt Post, die afgelopen weekend Mauritsio Helstone in de laatste seconden de bal tegen de touwen zag werken.

Het laatste woord is aan Van Ingen. “Ik hoop dat ik zondag mag spelen, maar de keuze is aan trainer. Hij heeft alleen gezegd dat ik de eerste drie duels mocht keepen, maar alle minuten die ik maak op mijn leeftijd zijn meegenomen.”

Foto boven Tom Poederbach.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)