Home / Algemeen / AFC (zaterdag) kroont zich tegen Woudenberg eindelijk tot kampioen

AFC (zaterdag) kroont zich tegen Woudenberg eindelijk tot kampioen

Het moest van ver komen. Heel ver zelfs. Op het eigen Sportpark Goed Genoeg is het AFC gelukt om kampioen te worden van de zaterdag eerste klasse A. Woudenberg leek het feestje nog te verpesten, maar vijf minuten voor tijd zorgde invaller Thijs de Graaff voor het benodigde punt: 2-2.

Trainer Benno Nihom zat met behoorlijk wat frustratie op de bank. “De hele wedstrijd had ik het gevoel dat het wel goed zou komen Maar bij de 1-2 van Woudenberg dacht ik: nee toch… Zulke omstandigheden, druk langs de lijn, op eigen veld. Dat gaan we toch niet weer weggegeven.. Gelukkig is het allemaal goed gekomen”, kon er met een glimlach weer van af.

De hele eerste helft leek het er niet op dat AFC in de problemen zou kunnen komen. Zeker het eerste halfuur waren de Amsterdammers de betere ploeg. Het resulteerde in de openingstreffer van Michael Malmberg, die na doorkoppen van Pepijn Veerman alleen op doelman Daan Schennink af kon en de sluitpost passeerde: 1-0. Als AFC iets zorgvuldiger was geweest in de afronding, zou de wedstrijd in een vroeg stadium beslist zijn. Schennink weerhield echter Veerman en Mauritsio Helstone van het scoren en daarbij ontsnapte Woudenberg aan een strafschop toen Jeffrey de Witte de bal overduidelijk tegen zijn hand aankreeg.

Vrijwel uit het niets kwamen de gasten na 27 minuten op gelijke hoogte. Een lange bal van achteruit bleef hangen, spits Kevin Bakker kreeg iets teveel ruimte van de AFC-verdediger en prikte de bal over de verslagen doelman Jort Berghuis heen: 1-1. Daarna was AFC het even kwijt. Veerman liet een dot van een kans onbenut door over te schieten en een solo van Malmberg na rust had een beter lot verdiend dan een rollertje.

Een punt zou ook genoeg zijn, maar deze was ver weg toen Woudenberg in de zestigste minuut zelfs brutaal aan de leiding kwamen. Bakker was genadeloos door een enorme fout van AFC’er Daan Brinkman af te straffen. Nihom zag de bui al hangen en zijn ploeg kreeg het niet meer op de rit. Het ontbrak teveel aan de juiste afstemming in de buurt van het doel en de aanvallers hadden sowieso hun middag niet.

Tot de 85ste minuut. Helstone gaf de bal na een indrukwekkende versnelling laag voor het doel. Veerman miste deze, maar daarachter stond de ingevallen Thijs de Graaff klaar om de bevrijdende 2-2 binnen te schieten. “Ik heb nog nooit zo’n gevoel gehad. Het leek alsof ik in een vol stadion stond. Iedereen werd helemaal gek. Deze goal maakt het hele seizoen goed”, jubelde de matchwinner.

Doordat Woudenberg niet meer hoefde – de club was al veilig – deden de laatste paar minuten er niet meer toe. Nadat het vorige week mislukte bij Zuidvogels (2-1) was het punt nu wel voldoende voor de kampioensschaal. “Niemand had dit verwacht. Wij komen als lelijk eendje in deze afdeling. In november sta je zeven punten achter op Zuidvogels en je krijgt het gevoel dat er iets te halen valt. En kijk op welke manier.” Stiekem keek Nihom al vooruit. “Volgend jaar lekker in de Hoofdklasse. Ouderwetse derbys tegen Ajax, Swift. Is toch fantastisch?!”

Maandag een samenvatting en reacties op het kampioenschap van AFC.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.

Send this to a friend