AFC (zaterdag) rekent in slotfase af met Zuidvogels

Zaterdag eersteklasser AFC heeft de druk op koploper ARC opgevoerd. De ploeg van Jorg Smeets won zelf met 3-1 van laagvlieger Zuidvogels en profiteerde optimaal van puntverlies van de lijstaanvoerder. De achterstand is teruggebracht tot één punt.

Tegen Zuidvogels, waar Smeets tussen 2010 en 2015 de scepter zwaaide, sloeg AFC precies op de juiste momenten toe. Nadat de openingsfase voor de bezoekers was, zonder echt grote kansen te creëren, namen de Amsterdammers halverwege de eerste helft de leiding in handen. Op aangeven van Willem Deetman opende Mauritsio Helstone de score. Vlak voor rust kwamen de bezoekers uit Huizen via Wouter van de Berg op gelijke hoogte: 1-1.

Dit leek ook lange tijd de eindstand te worden, omdat beide ploegen in de tweede helft niet echt pijn konden doen. Totdat AFC zes minuten voor tijd weer aan de leiding kwam. Uit een hoekschop maakte Daryl Gerritsen de 2-1. Nu gaven de Amsterdammers de voorsprong niet uit handen. In blessuretijd werd het duel gooide Mike van den Steenhoven het duel in het slot en bepaalde de eindstand op 3-1.

Het wordt met de week spannender in de top van de ranglijst. Koploper ARC bleef in Breukelen steken op een 3-3 gelijkspel en daar profiteerden DHSC en AFC van. Beide ploegen volgen op één punt met allebei een wedstrijd minder gespeeld. Voor AFC is dat het gestaakte duel met CSW. Op 2 maart worden de resterende minuten uitgespeeld met een 2-1 voorsprong voor de Amsterdammers.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Tom Poederbach