AFC (zaterdag) ziet na gelijkspel bij CSW concurrent DHSC weer langszij komen

Zaterdag eersteklasser AFC moet de koppositie weer delen met DHSC. De ploeg van Jorg Smeets liet op bezoek bij laagvlieger CSW dure punten liggen. Door een 1-1 gelijkspel zijn de Amsterdammers op doelsaldo voorbij gestreefd door de concurrent.

In de eerste helft speelde AFC niet geweldig, maar kwam het wel na een kleine twintig minuten aan de leiding. Mauritsio Helstone stond op de juiste plek om een voorzet van Thierry van der Kooye binnen te werken. Dat was één van de weinig goede aanvallen in de eerste helft. De krappe marge leek de rust te halen, totdat CSW vlak voor de theepauze de stand gelijk trok. Een kopbal van Maikel Pauw verdween via de onderkant van de lat in het net: 1-1.

Na de rust voetbalden de Amsterdammers een stuk makkelijker, maar werd dit niet beloond met een nieuwe voorsprong. Meerdere kansen werden onbenut gelaten. Mike van den Steenhoven vond doelman Rahim Gök op zijn weg, Justin Swart raakte het aluminium en Van der Kooye zag zijn inzet gekeerd worden door Gök. De bezoekers kregen de gelijke stand niet van het scorebord en moesten zo genoegen nemen met een punt.

Omdat concurrent DHSC van FC Aalsmeer won, hebben de Utrechters de koppositie weer overgenomen van AFC. DHSC heeft een beter doelsaldo en dat is aan het eind van de rit ook bepalend wanneer het puntenaantal gelijk blijft. De Amsterdammers kunnen zich dus geen misstap meer veroorloven. Volgende week komt subtopper Roda’46 op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Tom Poederbach