Home / Algemeen / AFC ziet titel dichterbij komen na zwaarbevochten zege bij Jong Vitesse

AFC ziet titel dichterbij komen na zwaarbevochten zege bij Jong Vitesse

AFC heeft op visite bij Jong Vitesse hele goede zaken gedaan in de titelrace van de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Uli Landvreugd versloeg de BVO met 2-3. De Amsterdammers zijn hierdoor met nog vier duels te gaan acht punten los van concurrent IJsselmeervogels die zelf bij GVVV met 3-2 onderuit ging.

Het feestje in de spelersbus op de terugweg naar Amsterdam was volop aan de gang. Winnende doelpuntmaker Kenny Teijsse beaamde dit ook. “Het wordt hier goed gevierd, maar we moeten natuurlijk nog wel voorzichtig zijn. Toch mogen we dit niet meer weggeven. We zeiden van tevoren al dat IJsselmeervogels niet zou winnen bij GVVV en dat is gebeurd. Dat wij wel winnen maakt het nog mooier, want het was erg zwaar in de hitte op het kunstgras tegen een voetballende ploeg als Jong Vitesse.”

De start was bedroevend van AFC. De laatste lijn van de gasten anticipeerde slecht op een lange bal van de thuisploeg waardoor Lars ten Teije de score na twee minuten opende. Na deze vroege treffer pakte AFC de draad al snel goed op. Raily Ignacio stelde orde op zaken uit voorbereidend werk van Cody Claver: 1-1. Tien minuten voor de pauze kwam AFC voor het eerst in dit duel aan de leiding. Kenny vond broer Yordi Teijsse en laatstgenoemde maakte het karwei af.

Ook na de pauze begon AFC slap. Richie Musaba bracht de boel weer in evenwicht: 2-2. Kenny Teijsse: “Heel knullig ook deze goal ontstond uit een fout in de verdediging.” Met een uur op de klok kwam AFC opnieuw op voorsprong. Jong Vitesse-speler Younes Zakir kreeg een rode kaart voor hands op de doellijn. Vanaf de penaltystip maakte Kenny Teijsse het koelbloedig af.

Ondanks het overtal bleef Jong Vitesse een lastige kluif voor AFC. Tuurlijk kregen de gasten meer ruimte om gevaar te stichten, maar ook de thuisploeg bleef gevaarlijk voor de goal. “We hadden het ondanks de man-meer situatie nog steeds lastig. Het was echt een leuke wedstrijd met na afloop twee vermoeide teams.” Het lukte beide ploegen in het restant van de tweede helft niet meer te scoren. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Archieffoto: Tom Poederbach