AFC (zondag) schiet weinig op met punt tegen GVVV

In de strijd om lijfsbehoud in de Tweede Divisie is AFC weinig opgeschoten met een punt. Sterker nog, door de puntendeling tegen GVVV (1-1), is de nacompetitiestreep iets dichterbij gekomen voor de ploeg van Ton du Chatinier. Het verschil bedraagt nu slechts drie punten.

Beide ploegen konden in een zeer matige wedstrijd niet imponeren. Al vroeg in het duel keek AFC tegen een 0-1 achterstand aan toen GVVV furieus uit de startblokken kwam. Robin Mulder legde de bal met de hak terug op Caifano Latupeirissa, die een goede Veenendaalse aanval bekroonde met de openingstreffer. Na dertig minuten bracht Koen Bosma de thuisploeg van dichtbij weer op gelijke hoogte. De aanvaller strafte defensief geklungel van GVVV goed af: 1-1.

Ook in de tweede helft hadden de ploegen moeite om de bal in de ploeg te houden en leek het duel meer op een foutenfestival. De betere kansen waren voor GVVV. AFC-doelman Patrick Zonneveld moest handelend optreden bij een kopbal van Mulder en de Amsterdammers ontsnapten aan een strafschop toen Magid Jansen invaller Patrick Heesakkers van het scoren belette. Diezelfde Heesakkers vond in de slotminuut ook nog de lat. AFC stelde daar met slechts een paar uitbraken weinig tegenover.

Met het ene punt staat AFC nu op de elfde plaats, al moeten de Amsterdammers nog steeds oppassen. Doordat de concurrentie onderin (Jong Vitesse, Spakenburg) won, is de voorsprong iets gekrompen naar drie punten. Tijdens het paasweekend wacht de ploeg van Ton du Chatinier met VVSB-thuis en De Treffers-uit twee lastige wedstrijden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.