AFC (zondag) speelt zich in Barendrecht definitief veilig

AFC is verzekerd van de Tweede Divisie volgend seizoen. De ploeg van Ton du Chatinier speelde zich volledig op eigen kracht veilig door met 1-4 bij middenmoter Barendrecht te winnen. Matthijs Jesse was met twee treffers belangrijk voor de Amsterdammers.

Al vroeg in de wedstrijd hielp de 20-jarige aanvaller de gasten aan de leiding door na een kwartier spelen voor de 0-1 te tekenen. Barendrecht kwam tien minuten voor rust nog wel op gelijke hoogte, toen Max van Dijk uit een afgeslagen hoekschop raak schoot, maar nog vlak voor rust had AFC de voorsprong weer in handen. Nu was Jesse de aangever op Koen Bosma: 1-2.

In de tweede helft trok AFC de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Na ruim een uur spelen verdubbelde Daan Sutorius de voorsprong voor de gasten. Barendrecht kwam er niet meer aan te pas en daardoor was de overwinning zo goed als binnen voor de Amsterdammers. Vijf minuten voor tijd gooide Jesse met zijn tweede van de middag de wedstrijd definitief in het slot. Hij bepaalde de eindstand op 1-4.

Met nog één wedstrijd te gaan heeft AFC zichzelf veilig gespeeld. De ploeg van Ton du Chatinier staat momenteel op de dertiende plaats. In de thuiswedstrijd tegen nummer vijf Excelsior Maassluis kunnen de Amsterdammers nog een beetje stijgen op de ranglijst. Het betekent in ieder geval dat er volgend seizoen een Amsterdamse derby in de Tweede Divisie is tussen AFC en het gepromoveerde De Dijk.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Archieffoto boven: Orange Pictures/Toon Dompeling

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)