Home / Algemeen / Afgelasting Ajax – Kozakken Boys door sneeuwvrij maken veld?

Afgelasting Ajax – Kozakken Boys door sneeuwvrij maken veld?

De wedstrijd tussen de zaterdagamateurs van Ajax en Kozakken Boys is vanmiddag afgelast. Om 14:15 uur ging de scheidsrechter het veld op voor een keuring en toen werd besloten dat de wedstrijd in deze zaterdag Topklasse vandaag niet door kon gaan. Het lijkt erop dat het sneeuwvrij maken van het kunstgrasveld enkele weken geleden het veld behoorlijk beschadigd heeft.

Volgens de spelers van Ajax was het echter geen doen om vandaag te spelen op het afgelaste kunstgrasveld. In de ogen van Peter Post was het dus een juiste beslissing van scheidsrechter Roeleveld om het veld af te keuren. Post: “Ik heb er zelf op gelopen en het was echt niet te doen. Vooral op het linkergedeelte van het veld ligt het vol met plassen water.” Net als Post zag ook aanvoerder Yuri Rose dat er vandaag niet gevoetbald kon worden op het kunstgrasveld op De Toekomst. “Ik hoorde via de scheidsrechter teveel water op het veld lag, waardoor het veld vandaag onbespeelbaar is”, aldus Rose.

foto 1

De aanvallende middenvelder was teleurgesteld toen hij op de hoogte werd gesteld van de afgelasting. Rose: “Ik baal behoorlijk, want ik had echt veel zin op weer te spelen. Voor mijzelf was het fijn geweest om weer een wedstrijd te spelen, maar met de plassen op het veld zat dat er helaas niet in.” Volgens Post gaf de wedstrijd voorafgaand aan de Topklasse wedstrijd al een indicatie van de staat van het veld. “Bij een jeugdwedstrijd van Ajax scoort de tegenstander (Feyenoord, red.) twee keer doordat de bal op niet verder rolt. Misschien dat het veld beschadigd is door de sneeuwschuiver van de wedstrijd tegen Capelle en dat het water daardoor bleef liggen.”

Ajax zocht zelf het Adidas miCoach Performance Centre op om onder leiding van trainer Bart Logchies te trainen in de indoorhal op De Toekomst.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag Topklasse.

Send this to a friend