Afgetekende zege voor De Dijk in topper tegen OFC

De Dijk heeft in de zondag Hoofdklasse een eclatante overwinning geboekt op OFC. De Amsterdammers waren oppermachtig en waren uiteindelijk met 5-2 te sterk. Door de nederlaag ziet OFC, Westlandia de leiding in de strijd om de tweede periode overnemen.

Hoewel het voor beide ploegen aan het begin van het duel even aftasten was lukte het De Dijk al snel om via Dennis Kaars de eerste mogelijkheden van de wedstrijd te creeeren. Hoewel de pogingen van de topschutter in eerste instantie nog werden gered door Danny Been was het toch Kaars die na zestien minuten raak mocht schieten namens de thuisploeg.

DeDijkOFCAamrani

De Dijk was achterin oppermachtig en het lukte OFC dan ook maar mondjesmaat om voorin kansen te creëren. Aan de andere kant van het veld bleek De Dijk wel effectief voor de goal en kon Kaars na een klein half uur spelen met een prachtige lob opnieuw scoren.

Toch kwamen de bezoekers vlak voor tijd terug in de wedstrijd. Na een domme overtreding van Robert Verschraagen liet hij scheidsrechter Westenbroek geen andere keus dan de bal op de stip te leggen. Rachid el Yaghmouri schoot vervolgens feilloos raak, waardoor OFC met slechts een doelpunt verschil de kleedkamers mocht opzoeken.

DeDijkOFCTayeb

Na de rust probeerde OFC een snelle gelijkmaker te forceren. Tot tweemaal toe kreeg de ploeg van Imdat Ilguy een goede scoringskans, maar tot een gelijkmaker kwam het echter niet. Na een stormachtig begin van de tweede helft zakte OFC verder terug en was het De Dijk dat de beste mogelijkheden kreeg en in de 52ste minuut door een goal van El Aamrani kon uitlopen naar 3-1.

DeDijkOFCKaars

Het was uiteindelijk invaller El Aakel die de wedstrijd in de 69ste minuut op slot gooide door een afvallende bal keihard achter keeper Danny Been te schieten en hiermee de zege voor De Dijk definitief over de streep trok. Hoewel OFC na een goal van opnieuw El Yaghmouri de schade nog leek te beperken, was het in de slotfase Tayeb die de eindstand bepaalde op een afgetekende 5-2 overwinning.

Door de overwinning passeert De Dijk OFC op de ranglijst en staat de ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee nu derde met een achterstand van één punt op DHC, dat gelijk speelde tegen JOS Watergraafsmeer (1-1). Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!