Afgetekende zege voor Swift op bezoek bij GHC

Swift heeft een goede wedstrijd kunnen bekronen met drie punten. In Leiden versloegen de Amsterdammers GHC met 1-4. Door dit resultaat staat Swift op de vijfde plek  in 1B.De achterstand op koplopers Sportlust’46 en Deltasport bedraagt vijf punten. Het elftal van Kees Oostermeijer heeft echter wel één wedstrijd minder gespeeld.

Swift begon uitstekend aan het duel in Leiden en kwam in de zesde minuut op voorsprong. Jaap Smeeing rondde een voorzet vanaf links fraai af en zorgde voor de vroege 0-1. Na de openingstreffer bleven de bezoekers sterker dan GHC, de verdiende 0-2 viel in de twintigste minuut. Tobias Kuyvenhoven was het eindstation van een fraaie combinatie door het hart van de GHC-defensie. In het resterende gedeelte van de eerste helft liet Swift enkele mogelijkheden onbenut om het duel definitief te beslissen.

Na rust begon Swift slordig en bracht GHC het verschil in de 55ste minuut terug naar één treffer. Toch kwamen de Amsterdammers nooit echt in de problemen. Twintig minuten voor tijd besliste Swift het duel nadat Kuyvenhoven een strafschop raak schoot. Het slotakkoord was voor Max van Wakeren. De nieuweling van Swift omzeilde de buitspelval, omspeelde de GHC-doelman en schoot de 1-4 eindstand simpel op het scorebord.

Volgende week speelt Swift de topper op het Olympiaplein tegen Sportlust’46. Kijk voor alle uitslagen de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.