Home / Algemeen / Afstraffing voor V&V in Haarlem

Afstraffing voor V&V in Haarlem

In de zaterdag derde klasse B is Vlug & Vaardig met duidelijke cijfers onderuit gegaan. De ploeg van Edwin van der Raad had niets in te brengen op bezoek bij Koninklijke HFC en moest met een afgetekende 7-1 nederlaag terugkeren naar Amsterdam.

Bij een aangeslagen V&V zonder vier basisspelers stond doelman Redouane Krap na een blessure en een schorsing weer onder de lat. Hij was echter nog niet helemaal in oude doen; zo was de 1-0 na een kwartier het gevolg van een hoge voorzet waarbij hij misgreep en de bal er na een rake kopbal in lag. V&V kwam tien minuten later nog wel op gelijke hoogte. Nadat een schot van Niels van Elsas van dichtbij werd gekeerd, was Leroy Hardenberg wel trefzeker: 1-1.

Daarna ging het hard bij de thuisploeg. Een voorzet van Vincent Olthof werd tot doelpunt verwerkt door Pascal Averdijk en die lange spits zorgde een paar minuten later ook de 3-1 op de rand van buitenspel. Toen Menno Prass vijf minuten voor de rust uit een voorzet van Pascal Kamp de 4-1 maakte, was de wedstrijd halverwege al beslist.

Maar het werd nog erger voor V&V. Direct vanaf de aftrap gaf Edinho D’Azevedo spits Averdijk om vanaf de achterlijn de bal terug te leggen: 5-1. Er kwam even een kleine opleving bij de Amsterdammers met harde schoten van Bas Rouwenhorst en Gert van Dijk, maar beiden werd onschadelijk gemaakt door doelman Jan Kraayvanger.

Koninklijke HFC liep nog verder uit naar 7-1 door doelpunten van Jelle van den Tempel en Giel Brandt, alleen was het licht bij V&V toen allang uitgegaan. De ploeg van Edwin van der Raad werd hierdoor op de ranglijst gepasseerd door de Haarlemmers. Vlug & Vaardig staat nu twaalfde in de zaterdag derde klasse B.

Verslag Rien van Tilburg

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!