AGB alleen aan kop na spektakelstuk tegen Pancratius

In de zondag tweede klasse B heeft AGB de topper van Pancratius gewonnen. De ploeg van Senel Cebar was in een aantrekkelijk duel met 3-2 te sterk. In de slotfase werd het nog even billenknijpen toen AGB met negen man verder moest, maar de thuisploeg hield stand. De Amsterdammers staan door het gelijkspel tussen Abcoude en SCH ’44 nu alleen aan kop.

“Ik vond ons fantastisch spelen, vooral in de eerste helft”, vond Senel Cebar. “Eigenlijk hadden we het al eerder moeten afmaken. Het was leuk voetbal, mooie combinaties. Complimenten voor de jongens.” AGB was de betere ploeg in de eerste helft, zonder dat het heel veel kansen kreeg. De thuisploeg deelde met schoten van Sergio Comvalius wat speldenprikjes uit.

Foto Mario Wormhoudt | Sergio Comvalius torent boven alles en iedereen uit
Foto Mario Wormhoudt | Sergio Comvalius torent boven alles en iedereen uit

Pancratius kwam in de eerste helft niet verder dan een kopballen uit twee vrije trappen. Trainer Bart Jansen vond zijn ploeg matig in de eerste helft. “Het was een lastig veld, maar dat wisten we van tevoren. En we hadden moeite om voorin de bal vast te houden. AGB domineerde daardoor, maar we kregen toch nog wat kansen”.

Na een klein halfuurtje kwam de thuisploeg aan de leiding. Een vrije trap van Comvalius kwam bij de tweede paal bij Cihan Kambur. Kambur dacht niet na en schoot de bal meteen vanuit de lucht snoeihard diagonaal in het dak van het doel. AGB bleef de betere ploeg. Een schot van Nessie Imac werd rust knap gered door Stijn Morsch. Op slag van rust werd de score alsnog verdubbeld. Het was weer een goal om in te lijsten. Gary Bouwmeester zorgde er met een hakje voor dat Lesley van Dams alleen op Morsch af kon. Van Dams faalde niet: 2-0. Zo ging de thuisploeg met een verdiende voorsprong de rust in.

Foto Mario Wormhoudt | Cihan Kambur (derde van links) wordt geknuffeld na zijn prachtige treffer
Foto Mario Wormhoudt | Cihan Kambur (nr 8) wordt geknuffeld na zijn prachtige treffer

Meteen na rust kon Gary Bouwmeester het duel op slot gooien, maar hij kon net niet bij een voorzet van Omar el Aamrani. Hierna leek Pancratius wakker te worden en ging het beter voetballen. Het kreeg ook kansen. Spits Rick van Veen kopte net naast en een schot van Sander van Eijk belandde op de lat. Halverwege de tweede helft maakte Justin Ruijter de aansluitingstreffer uit een vrije trap. Maar twee minuten later lag de bal er alweer aan de andere kant in. El Aamrani, die vorig seizoen nog voor Pancratius speelde, scoorde van dichtbij op aangeven van Bouwmeester. “Ja daar was ik wel heel gelukkig mee, want als het langer 2-1 had gestaan waren we misschien meer achteruit gaan lopen”, zei Cebar.

Foto Mario Womrhoudt | Lesley van Dams laat Stijn Morsch kansloos en scoort de 2-0
Foto Mario Womrhoudt | Lesley van Dams laat Stijn Morsch kansloos en scoort de 2-0

De wedstrijd was echter verre van gespeeld. Pancratius bleef er in geloven en kreeg ook kansen. De grootste was voor Ruijter die van dichtbij naast schoot. “De bal stuiterde op, dus dat was pech”, zag Jansen. Meteen aan de andere kant kon invaller Anass Benhammouch het duel te beslissen, maar oog-in-oog met Morsch lobte hij de bal naast het doel. Het was toch Pancratius dat de wedstrijd spannend maakte. Sander van Eijk kon van dichtbij raak koppen.

Het was een startsein voor een hectische slotfase. Zeker toen Behammouch na een stevige tackle van achteren de rode kaart kreeg. Tot overmaat van ramp raakte Mitchell de Vries bij dezelfde actie geblesseerd. AGB had al drie keer gewisseld, dus moest het in één klap met negen man verder. Er waren nog een paar hectisch momenten voor het doel van Vincken, maar echte kansen kregen de bezoekers niet meer. Zo trok AGB in een enerverende wedstrijd aan het langste eind.

Foto Mario Wormhoudt | Ralf Fenne feliciteert oud-ploeggenoot Omar el Aamrani na afloop
Foto Mario Wormhoudt | Ralf Fenne feliciteert oud-ploeggenoot Omar el Aamrani na afloop

Doordat Abcoude en SCH ’44 tegen elkaar gelijkspeelden staat AGB nu alleen aan kop in de zondag tweede klasse B. “Ik ben echt hartstikke trots op de jongens. We zijn inmiddels tien wedstrijden ver dus het is logisch dat mensen over een mogelijk kampioenschap beginnen. Maar ik wil de verwachtingen temperen. We hebben nu 23 punten en die pakken ze ons in ieder geval niet meer af”, lachte Cebar. Bart Jansen vond dat zijn ploeg te laat wakker werd. “Als we vijf minuten doorgaan maken we ‘m. De wissels pakten goed uit. Over het geheel genomen is het zuur. We hadden vanaf het begin de strijd moeten leveren die we in de tweede helft wel leverden.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)