AGB bindt ook RKDES aan zegekar

AGB heeft in derde klasse C ook haar achtste wedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van Senel Cebar won met 2-0 van RKDES en blijft zo in het spoor van koploper ZSGOWMS. AGB eindige het duel ook nog eens met tien man omdat Fatih Gunvor rood kreeg.

Twee grote kansen in de eerste vijf minuten, El Aamrani en Gungor, waren nog niet aan AGB besteed. RKDES, de ploeg van Koos Abrahamy, toonde veel te veel ontzag voor de Amsterdammers. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat RKDES pas na een half uur spelen haar eerste kans kreeg, maar Ivo Lentjes schoot rakelings naast. AGB liet middels Omar El Aamrani de nodige kansen liggen. Trainer Senel Cebar: “Omar had er wel drie moeten maken in de eerste helft. Het was niet echt zijn dag.”

_DSC8062

AGB wist echter toch voor rust het verschil te maken. Het veldoverwicht werd beloond door een treffer van Omar El Aamrani. RKDES-doelman Veldman voorkwam erger door nog in de eerste helft een inzet van El Aamrani te keren.

_DSC8072

Vlak na rust was het duel gespeeld. Een vrije trap in de 48ste minuut van Baris Irmak die in de kruising belandde zorgde voor de 2-0. Nadat Abrahamy wat wissels had toegepast ging het iets beter lopen bij de ploeg uit Kudelstaart. RKDES nam brutaal het initiatief en gooide alle schroom van zich af. Toen AGB met tien man kwam te staan omdat Fatig Gungor met rood werd weggestuurd ging RKDES op zoek naar de aansluitingstreffer. Roy Endhoven en Lentjes kregen kansen , maar gescoord werd er niet meer.

_DSC8103

Cebar: “Die rode kaart is natuurlijk erg vervelend, maar wat me vooral een vervelende smaak geeft is het uitvallen van Ersin Sener. Hij is met een klaplong opgenomen in het ziekenhuis. Ik heb gisteren tot tien uur bij hem gezeten, maar toen wisten ze nog niets. Vandaag heb ik hem nog niet gesproken. Dus het is nog even afwachten.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C