AGB en Houten aan elkaar gewaagd

Via de nacompetitie kan AGB promoveren naar de tweede klasse. Zij namen het in de eerste ronde thuis op tegen Houten. De return is volgende week en alles staat nog op het spel. Op een zonovergoten sportpark Ookmeer werd het 2-2.

De barbecue was weer tevoorschijn gehaald bij AGB en niet zo gek ook. Het weer was prachtig en met naast de nacompetitie een lokaal toernooitje was het gezellig druk. Maar ook een serieuze noot op deze mooie dag. Met een minuut stilte en een spandoek herdacht de Turkse club de slachtoffers van de ramp in de mijn van het Turkse Soma.

herdenking turkije

minuut stilte

Na die minuut stilte lag de wedstrijd al gauw open. De teams stonden pas tien minuten op het veld toen van Dijk al scoorde namens Houten. Erg lang kon Houten echter niet genieten van deze voorsprong. Slechts minuten later kreeg AGB namelijk al een penalty toegewezen nadat Kevin Adamzek een overtreding maakte in het strafschopgebied wat bestraft werd met geel en een strafschop, die Muhammet Kocak benutte.

De eerste helft eindigt met die al vroeg verkregen tussenstand, ondanks een licht overwicht van Houten en een grote kans voor Bares Irmak. Na rust speelt Damien Simson voorin bij AGB die altijd voor wat meer power zorgt. Als hij echter wat zorgvuldiger was omgesprongen met zijn kansen had hij er twee of drie kunnen scoren in plaats van hard over te schieten.

IMG_1733

Menno Adan, van Houten, heeft die zorgvuldigheid wel en scoort aan de andere kant, en weer komt Houten op voorsprong. Vervolgens verzuimt Houten om die voorsprong uit te breiden doordat zowel Scholts als Boon niet goed hun hoofd achter de bal krijgen, waardoor hun vrije koopkansen niet in goals resulteren.

Goal AGB

En als de bal er aan de ene kant niet in gaat, valt de goal aan de andere kant. Lesley van Dams toonde ook in de hitte zijn enorme werklust die beloond werd met de gelijkmaker. AGB krijgt dan weer hoop, helemaal als Kevin Adamzek zijn tweede gele kaart krijgt en van het veld moet. Maar Muhammet Kocak kan het feest niet compleet maken. Hij mist een op een en zo blijft de stand 2-2 waardoor AGB volgende week zal moeten winnen, bij Houten thuis, om de hoop op promotie in leven te houden.

Klik hier voor alle uitslagen in de nacompetitie zondag.

Verslag Daan de Graaf
Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)