AGB komt bij Velsen niet verder dan gelijkspel

AGB is langzaam afgedaald naar de onderste regionen van de zondag eerste klasse A. De ploeg van Imdat Ilguy moest op bezoek bij Velsen genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel en zakte daardoor naar de elfde plek. De laatste Amsterdamse zege dateert van 28 oktober (0-4 bij AFC’34, red.).

Slechts één keer dit seizoen kon Ilguy twee wedstrijden achter elkaar (tegen Hoofddorp en Hillegom) dezelfde elf spelers de wei insturen. Tot op heden blijft de oefenmeester puzzelen. “Nu staan we voor tachtig procent goed. De overige twintig zijn we aan het sleutelen”, zei Ilguy. Het is één van de verklaringen waarom de Amsterdammers vooralsnog stroef draaien. Bovendien scoort AGB niet heel makkelijk en ging het op bezoek bij Velsen, dat de afgelopen zes wedstrijden geen doelpunt had geïncasseerd.

Vooral in de eerste helft was AGB de betere ploeg. Het resulteerde vlak voor rust in een 0-1 voorsprong. Uit een hoekschop van Younes Makraou kopte Ercüment Satar raak: 0-1. Dat doelpunt zat er al even aan te komen. Vlak daarvoor schoot Arsenio Dihalu rakelings naast. Na de 0-1 kreeg Velsen nog twee goede mogelijkheden op een gelijkmaker. De grootste was voor Bastiaan Scholten: hij schoot in de rebound over.

De lopende middenvelders van Velsen brachten de bezoekers een paar keer in de problemen. Dat stipte Ilguy halverwege ook aan. ‘Als wij die spelers blijven volgen, winnen wij deze wedstrijd’, was zijn boodschap. Blijkbaar kwam het niet helemaal aan bij de spelers, want in de 75ste minuut ging het bij zo’n situatie fout. Een vrije trap van Jesper Gutteling kon door Zeno van Ooijen tot doelpunt worden gepromoveerd: 1-1.

Daarna waren de Amsterdammers even de kluts kwijt, nadat ze in het begin van de tweede helft zelf verzuimden de marge te vergroten. Een schot van Hursut Meric werd fraai gekeerd door doelman Yorinn Albers en Rahim Abdul trof de lat. “Terwijl als wij vooruit blijven verdedigen, is er geen paniek”, refereerde Ilguy aan de slotfase.

Zijn ploeg sluit het kalenderjaar volgende week af met een thuiswedstrijd tegen middenmoter LSVV. AGB kan de punten inmiddels goed gebruiken. “Die hebben we heel hard nodig. Voor de positie op de ranglijst en het vertrouwen. Als je die wint, ga je met een goed gevoel de winter in en kan je vol vertrouwen toewerken naar 20 januari (competitiehervatting bij NVC, red.).”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.