Rasim Yalcin kwam dit seizoen amper aan spelen toe bij AGB

AGB ontdoet zich met minimaal verschil van Koninklijke HFC 2

AGB heeft de indrukwekkende reeks in de zondag tweede klasse B ook een vervolg gegeven in de districtsbeker. De ploeg van Senel Cebar was met 1-0 te sterk voor Koninklijke HFC en treft in de tussenronde op 18 december LSVV.

Het enige doelpunt kwam op naam van Rashim Yalcin. Na 55 minuten schoot hij een vrije trap in de linkerhoek raak. “Voor de rest was het een dik verdiende overwinning”, kon Cebar kort zijn over de wedstrijd. “We zijn de hele wedstrijd de bovenliggende partij geweest.”

Tegen Koninklijke HFC 2 gaf de oefenmeester meerdere basisspelers rust. “Bouwmeester, Imac, Van Dams; ik hield ze aan de kant. Het team dat er nu stond was zeker niet volledig ingespeeld op elkaar, dat maakt het gevoel na deze overwinning nog beter.” Al had Cebar iets meer verwacht van de tegenstander. “Ik had ze hoger geacht, ze zijn toch landskampioen geworden. Misschien dat Koninklijke HFC moeite had met het veld. Zij zijn kunstgras gewend.” Omdat AGB niet over veldverlichting beschikt, moest de wedstrijd bij buurman ZSGO/WMS worden afgewerkt. “Ook dat veld is niet best.”

Dat AGB nu in een tussenronde een plek bij de laatste 32 veilig moet stellen, maakt Cebar niet veel uit. “We gaan de beker ook na deze wedstrijd niet veel serieuzer nemen. De focus ligt op de competitie, zondag tegen United/DAVO.” Van onderschatting mag geen sprake zijn bij de koploper als de nummer voorlaatst op bezoek komt. “Ik heb tegen de groep gezegd dat ze niet naar de stand mogen kijken. Ze wonnen niet voor niets van Abcoude (3-2, red.). We moeten scherp blijven. We zijn nog steeds ongeslagen op eigen veld dit seizoen, het zou mooi zijn als we dat zo lang mogelijk vast kunnen houden.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de districtsbeker.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)