AH’78 te sterk voor ASC Waterwijk

Op  Sportpark Rie Mastenbroek was Waterwijk de gastheer van AH’78 uit Huizen. De bekerwedstrijd die deze middag op het programma stond was het aankijken zeker waard. AH’78 won de wedstrijd met 0-4.

Tweede klasser AH’78 (uit Huizen) moest in Almere bewijzen dat de ploeg een klasse hoger speelt dan de ploeg uit Almere dat komend seizoen in de derde klasse C uitkomt.

In de beginfase had de ploeg uit Huizen alle geluk toen de goalie van Waterwijk Alex Bendenga in de fout ging en de tegenstander een niet te missen kans bood en de Huizerploeg  via Danny Hoogeveen daar ook gretig van profiteerde 0-1. Een domper voor de ploeg van coach Mark de Boer die gelukkig de draad wel weer oppakte zodat de strijd hierna vrij gelijk opging. Later herstelde de Waterwijkgoalie zich uitstekend en zat hij weer uitstekend in de wedstrijd.

Waterwijk speelde niet onaardig en het veldspel was goed verzorgd, en in de 10e minuut werd op rechts Desmond Mensen weggestuurd en zijn voorzet werd door Danny Koster ingekopt maar hij kon de AH goalie niet verrassen. Na zo’n vijftien minuten sloeg de tegenstander weer toe toen spits Sebastian Schildt alle vrijheid had en genadeloos hard uithaalde waar ook doelman Bendenga geen verweer tegen had 0-2.

Waterwijk liet zich niet uit de wedstrijd spelen en kwam soms knap terug en had de AH verdediging alle moeite om de Almeerders van de “aansluiter” af te houden, zowel Koster als Morlog zagen hun inzetten gestopt door de AH doelman. Ook de mee opkomende laatste man en aanvoerder Dirk Rijkboer kon geen andere draai geven aan de wedstrijd en toen in de 38e minuut uiteindelijk AH de 0-3 scoorde door Mo El Kaddari leek de strijd beslist.

Voor de rust waren er nog wel mogelijkheden voor Waterwijk maar inzetten van  van Oijen en van Veen leverde voor de rust niets meer op.

Na de “wissel” kwam AH nog vaster in het zadel te zitten toen in de 46e minuut een Waterwijker een flinke tik kreeg van de tegenstander maar dat zag  scheidsrechter Ploeg niet, maar de reactie van de Almere speler wel en kon hij met rood vertrekken.

De resterende tijd van de wedstrijd waren er voor Waterwijk best wel kansen om te scoren maar pogingen van Wilgo van Dams en Dennis van Veen leverde niet het gewenste resultaat op. Tegenstander AH’78 werd wat nonchalant maar kon in de 82e minuut toch nog een goal aan het totaal toevoegen door alweer Mo El Kaddari zodat de eindstand 0-4 werd.

Uiteindelijk klonk niet veel later het laatste fluitsignaal van arbiter Ploeg uit Uitgeest en moet Waterwijk komende week nog behoorlijk aan de slag om a.s zaterdag klaar te zijn voor de competitie.