Home / Algemeen / Ahannach en van Galen klaar voor kraker in Hoofdklasse

Ahannach en van Galen klaar voor kraker in Hoofdklasse

In de zondag Hoofdklasse staat dit weekend een interessant duel op het programma. Koploper De Dijk neemt het in een rechtstreeks duel op tegen achtervolger Chabab. De inzet van de wedstrijd is niets minder dan een tik uitdelen in de strijd om het kampioenschap.

De Dijk kroonde zich twee weken geleden overtuigend als periodekampioen en weet bijna niet meer wat verliezen is. Met negen overwinningen uit tien wedstrijden barst te ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee van het vertrouwen. “Natuurlijk zit er op dit moment veel vertrouwen in de ploeg. Door de overwinningen zit iedereen lekker in zijn vel en kijken we met veel vertrouwen uit naar de wedstrijd van aankomende zondag”, aldus Van Galen.

Bij Chabab verliepen de laatste weken minder vlekkeloos. De ploeg van Alami Ahannach ligt al weken overhoop met de gemeente over het opzeggen van de huur op Sportpark Riekerhaven (morgen wordt hierover uitspraak gedaan door de rechter) en afgelopen weekend werd de uitwedstrijd tegen Westlandia een kwartier voor het einde bij een 3-1 gestaakt. “Het is jammer dat we op deze manier weer negatief in het nieuws komen, want er was absoluut geen aanleiding om de wedstrijd te staken. We hadden het gevoel dat de scheidsrechter ons moest hebben want hij nam een paar beslissingen die absoluut geen zuivere koffie waren.”

Ondanks de hectische week die Chabab tegemoet gaat heeft Ahannach enorm zin in de wedstrijd van aankomende zondag “Bij ons ligt de focus op de wedstrijd van zondag. Maar we hebben absoluut geen ideale voorbereiding gehad. Het is dit seizoen altijd wat.”

Ook Van Galen verwacht een spannende wedstrijd: “We zijn twee gelijkwaardige ploegen dus het zal spannend worden. Ons voordeel is dat we dit moment in een flow zitten terwijl Chabab een paar wedstrijden minder heeft gespeeld. Chabab heeft slimme en goede spelers en moeten ook winnen om de aansluiting te houden, de druk ligt dus bij hun.”

Ahannach denkt net als Van Galen dat het een spannende wedstrijd gaat worden maar denkt dat de druk bij De Dijk ligt. “Een derby is altijd anders, er zullen zondag sowieso twee ploegen op het veld staan die de wedstrijd willen winnen. De eerste wedstrijd hebben wij gewonnen, dus zij zullen zich willen revancheren. De Dijk zit op dit moment lekker in hun vel terwijl wij in een lastige situatie zitten, dus ik denk dat De Dijk favoriet is. Ze hebben een goed collectief met technische, fysieke en snelle spelers. Hoe we dat gaan bestrijden? Dat hangt er vanaf wie er fit zijn.”

Of de wedstrijd van zondag op Sportpark Riekerhaven word gespeeld is nog niet duidelijk. Bronnen lieten aan Het Amsterdamsche Voetbal weten dat de wedstrijd waarschijnlijk word afgewerkt op de velden van RKAVIC. De wedstrijd tegen Westlandia wordt op 6 april uitgespeeld.

Verslag: Jurgen Boegborn