Ahannach heeft een duidelijk doel met Nieuw West United: “Minimaal tweede klasse”

Met een vernieuwd team staat Nieuw West United dit seizoen bovenaan in de zondag vierde klasse E. Trainer Abderrahman Ahannach wil met zijn ploeg zo snel mogelijk uit die vierde klasse verdwijnen. “Ik wil met deze groep en vereniging iets op de kaart zetten.”

Afgelopen zondag verloor Nieuw West United op bezoek bij Geuzen Middenmeer (2-0) voor het de eerste keer dit seizoen. Desondanks zijn de Amsterdammers nog steeds koploper. “We staan bovenaan, maar het kan altijd beter”, blijft Ahannach, bezig aan zijn tweede seizoen, kritisch. Volgens hem zit zijn ploeg nog in een bouwproces. Veel spelers kent de oefenmeester uit de tijd dat hij zelf speler van Nieuw West was. “Toen waren het jonkies. Ondertussen zijn ze naar andere verenigingen gegaan en nu zijn ze weer terug”, zegt hij. “Die jongens hoorden wie de trainer werd, benaderden hun eigen vrienden en zo is het ontstaan.”

De voormalig bondscoach van het nationale zaalvoetbalteam van Bahrein wil met Nieuw West United zo snel mogelijk omhoog, iets wat aanvaller Zohair Chiddi eerder al aangaf. “Of het met een kampioenschap is of op een andere manier, maakt niet uit. We willen gewoon uit de vierde klasse en daar hebben we de kwaliteiten voor. Alleen komen er behalve kwaliteit meer dingen bij kijken en daar zijn we mee bezig.”

Ahannach zit in Amsterdam-West goed op zijn plek en hoeft ook niet te denken aan een andere club. “Dit is echt mijn plezier en ook bij mij om de hoek. Ik wil met deze groep en vereniging iets op de kaart zetten en minimaal tweede klasse gaan spelen. Dan denk ik dat mijn doelstelling behaald is.”

Tekst: Pablo Koch
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)