Zohair Chiddi legt zichzelf druk op: “Moeten promoveren met Nieuw West United”

Nieuw West United wordt gezien als de gedoodverfde titelfavoriet in de zondag vierde klasse E. De ploeg van Abderrahman Ahannach versterkte zich afgelopen zomer behoorlijk: kwalitatief en kwantitatief. Aanvalsleider Zohair Chiddi, bezig aan zijn tweede seizoen bij de Amsterdammers, legt zichzelf ook de druk om te presteren op. “Dit seizoen móet het gebeuren.”

Eigenlijk was Chiddi afgelopen zomer van plan om te vertrekken. Het lukte hem immers niet om met Nieuw West te promoveren, iets wat wel zijn doel was bij zijn komst naar Sportpark De Eendracht. “Ik dacht eraan toch weer iets hoger te willen voetballen, had zelfs gesprekken gepland met andere clubs. Toen heeft Abderrahman, die mij in 2012 ook naar Chabab had gehaald, mij overtuigd te blijven. Er kwamen wat jonge versterkingen bij. Echte toppers, ongelooflijk. De selectie is veel breder. We hebben een kampioensteam.”

Na jaren als voetbalnomade is de 27-jarige spits weer terug bij de club waar hij acht jaar geleden ook belandde, na de jeugd van AFC te hebben doorlopen. “Dat was toen een tussenjaartje. Ik moet het even goed vertellen, want ik heb zoveel clubs gehad”, lacht Chiddi. Achtereenvolgens staan ook nog Quick 1888, Chabab, in Zweden BK Häcken en IV Warta, en weer in Amsterdam DCG, OFC en ZSGOWMS op zijn cv. “Toen ik hier een jaar geleden terugkwam, heeft het mij verbaasd wat ik zag. Ik had het niet verwacht, het is allemaal geweldig geworden.”

De goedlachse positieveling blaakt van het zelfvertrouwen. Daar heeft hij ook alle reden toe: mede door zijn acht treffers bereikte Nieuw West de knock-outfase van de districtsbeker. De competitie werd gestart met vier punten uit twee wedstrijden, nog zonder doelpunten van Chiddi. “Dit seizoen móet het gebeuren, we moeten promoveren”, zegt hij. Die druk wordt niet door de trainer erop gelegd, dat doet Chiddi zelf, als één van de oudsten in de selectie. “We hebben het er ook over gehad, iedereen is gretig. Het is gewoon tijd voor ons. Als het dit seizoen niet lukt, weet ik het ook niet meer.”

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)