Ajacied Ten Heuvel wil volgend seizoen hoofdtrainer zijn

Laurens ten Heuvel is bezig aan zijn laatste wedstrijden als trainer bij de zaterdagamateurs van Ajax 2. Ten Heuvel sloot vorig seizoen zijn voetbalcarrière af bij de Amsterdammers  om daarna trainer te worden. Over zijn eerste seizoen als trainer is Ten Heuvel  zeer tevreden en hij wil hier ook graag mee door. Voor volgend seizoen is hij al in gesprek om hoofdtrainer te worden bij een andere club.

Het eerste seizoen als trainer is voor Ten Heuvel goed verlopen. Ten Heuvel: “Ik ben zeer tevreden over dit seizoen. Het is mij uitstekend goed bevallen als trainer.” Met momenteel een zesde plaats in de ranglijst staat Ten Heuvel mooi in de middenmoot. Wel is er nog een goede mogelijkheid om in de laatste drie wedstrijden nog een paar plekken te stijgen. Ten Heuvel: “We begonnen dit seizoen erg sterk en stonden in de eerste periode bovenaan. Daarna kregen wij te maken met blessures. Ook het eerste elftal kampte met blessureleed. Hierdoor zakten we weg op de ranglijst, maar in de derde periode gaat het weer goed. We staan daar bijna bovenaan.”

Foto Rob van Vliet: Ten Heuvel (links naast dug-out) met Ajax 2 tegen ZOB
Foto Rob van Vliet: Ten Heuvel (links naast dug-out) met Ajax 2 tegen ZOB

Voor volgend seizoen is het nog niet duidelijk wat Ten Heuvel gaat doen. Wel weet hij dat hij niet bij Ajax blijft. Ten Heuvel: “Ik ben wel al in gesprek geweest met een paar clubs. Ik wacht nu af of daar wat uitkomt, maar ik blijf volgend seizoen in ieder geval niet bij Ajax. Ik ben met een paar clubs aan het praten over het hoofdtrainerschap.” Ook was er nog sprake van het opzetten van een senioren team bij A.F.C. IJburg. Ten Heuvel: “Vorig seizoen is dit inderdaad ter sprake gekomen. Ik zou helpen met het opzetten van een senioren team, maar hier is uiteindelijk niks meer van terecht gekomen.”

Dat Ten Heuvel ambities heeft als trainer blijkt ook wel uit zijn plannen. Hij heeft al een TC2 diploma en is van plan in 2015 zijn TC1 te gaan halen. Met het TC1 diploma mag je training geven op alle niveaus  in het amateurvoetbal.

Verslag Rob Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)