Timo van Roemburg - Foto: Rob van Vliet

Ajacied Timo van Roemburg versterkt WV-HEDW

WV-HEDW heeft zich met ingang van het nieuwe seizoen verzekerd van de diensten van Timo van Roemburg. De middenvelder komt over van Ajax Zaterdag. Van Roemburg (24) heeft zich voor sowieso één seizoen verbonden aan de Vierde Divisionist. Beide teams troffen elkaar begin mei nog. WV won van Ajax in extremis en een langer verblijf in de vierde divisie was daarmee verzekerd.

Toe aan iets nieuws

Na vijf seizoenen Ajax verkast de Amsterdammer naar een andere grote Amsterdamse vereniging. Van Roemburg, in het dagelijks leven sales medewerker bij Meijers Assurantiën heeft veel zin in de overstap. “WV had al vroeg in het seizoen geïnformeerd. Ik merkte gaandeweg dit seizoen dat ik aan iets nieuws toe was. Eén van mijn beste vrienden, Tim de Jong, speelt ook bij WV. Hij had al vaker aan mij gevraagd om daar te komen spelen.”

Ambities

Van Roemburg, die als jeugdspeler ooit bij FC Omniworld begon, haalde de proftak van Almere City. Via AFC en Ajax 2 speelde Van Roemburg de laatste vijf seizoenen in het eerste van Ajax. Bij Ajax debuteerde hij in het seizoen 2018-2019 en speelde inmiddels meer dan 100 duels in het eerste elftal. Nog altijd zit de jonge middenvelder vol ambitie. “Ik heb een hoger niveau dan de Vierde Divisie nog lang niet uit mijn hoofd gezet. Ik wil graag op het hoogste amateurniveau uitkomen, bijvoorbeeld in de Tweede of eventueel Derde Divisie. Maar, dan moet de club ook bij me passen. AFC (Tweede Divisie, red.) is inderdaad ook heel praktisch, maar als ik wat ouder ben zal een andere club, buiten Amsterdam, zeker een optie zijn. Gelukkig heeft WV ook ambities, dus dat sluit naadloos aan bij wat ik nu zoek.”

Op de fiets

Van Roemburg kan straks op de fiets naar WV-HEDW en kijkt al reikhalzend uit naar het nieuwe voetbalseizoen. ,,Ik kom al regelmatig bij de vereniging. Het is er ook gezellig na afloop. Ik heb een mooie tijd bij Ajax gehad, maar die typische gezelligheid van een (Amsterdamse) amateurvereniging heb ik wel gemist. Bij Ajax is het toch allemaal wat professioneler. Ik heb tot nu toe één gesprek gehad met de trainer-coach Marcel Valk bij WV-HEDW. Hij heeft ook navraag over mij gedaan. Valk heeft me natuurlijk ook gezien in het onderlinge treffen met Ajax en was erg positief.”

Bewijzen

De basisspeler van Ajax zal gewoon aan de bak moeten in de Middenmeer. “Ik ben gehaald als middenvelder. Ja, ik heb bij blessures ook achterin gespeeld maar het middenveld is toch wel mijn favoriet, waar ik altijd heb gespeeld. Ook al ben ik bij Ajax basisspeler, ook bij WV zal ik me weer moeten bewijzen. Dat is overal zo. Het is goed dat er concurrentie is. Ik ken, naast Tim, ook nog wat andere jongens. Zoals Jack van Moerkerk en met Lancine Bamba heb ik in de jeugd van Almere City gespeeld.”

Meer aanwinsten

Met Van Roemburg komen nog twee Ajacieden over naar Sportpark Middenmeer: Stany Dankerlui en doelman Ruben Zandwijken volgen de kersverse aanwinst in de zomer. “WV-HEDW heeft de selectie goed versterkt en dat past bij de ambities van de vereniging. Ik verheug me erop om daar een bijdrage aan te gaan leveren binnen het team.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)