Home / Algemeen / Ajax-aanvoerder Glenn van Zoolingen verkast naar AFC

Ajax-aanvoerder Glenn van Zoolingen verkast naar AFC

Glenn van Zoolingen gaat Ajax aan het einde van het seizoen verlaten. De aanvoerder van de Amsterdammers maakt de overstap naar AFC waar hij volgend seizoen voor hoopt uit te komen in de tweede divisie. Van Zoolingen wordt bij AFC herenigd met trainer Bart Logchies, met wie hij eerder al samenwerkte bij Ajax. “Ik heb altijd prettig met hem samengewerkt maar het is niet zo dat ik daarom voor AFC heb gekozen. Ik heb echt gekozen voor de sportieve uitdaging.”

De 23-jarige middenvelder speelde in de jeugd bij Ajax en verliet de club slechts een jaar om bij Volendam te gaan voetballen. “Ik speel hier nu acht jaar waarvan vier jaar bij de zaterdagselectie. Het was dus niet zo dat ik opzoek was naar een andere club want Ajax voelt toch een beetje als mijn tweede thuis. Maar ik ontwikkel me hier goed en wil graag de uitdaging aan gaan om op een hoger niveau te kunnen spelen.”

Glenn van Zoolingen Ricky Paal

Van Zoolingen promoveerde naar de Topklasse en degradeerde vorig seizoen met Ajax uit de Topklasse en hoopt volgend seizoen met AFC te kunnen uitkomen in de tweede divisie. “Ik ben rond de winterstop door AFC benaderd en het leek mij een mooie stap. Ik ga Ajax wel missen maar heb ook zin om de concurrentie aan te gaan bij AFC. Ik heb hiervoor ook al in de Topklasse gespeeld en weet dus dat ik kan meekomen op dat niveau.”

“Ik loop nu al een tijdje rond bij Ajax en het lijkt me een mooie uitdaging om het eens ergens anders te gaan proberen. Bij Ajax heb ik mijn strepen al verdiend en speel ik altijd terwijl ik bij AFC onderaan de ladder moet beginnen en moet gaan knokken voor een basisplaats. Maar AFC had wel aangegeven dat ik als een basiswaardige versterking ben gehaald en nu is het aan mij om dat te bewijzen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: Mario Wormhoudt
Foto onder: Ricky Paal

Send this to a friend