Ajax begint 2019 met doelpuntloos gelijkspel tegen VVOG

Derdedivisionist Ajax is 2019 van start gegaan met een gelijkspel bij VVOG. De ploeg van Yuri Rose bleef in Harderwijk steken op een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de Amsterdammers nog niet de stap naar de middenmoot hebben kunnen maken.

Voorafgaand aan het duel kreeg Rose twee tegenvallers te incasseren, want basisspelers Marijn Sterk (ziek) en Kenneth Misa Danso (geblesseerd) waren niet beschikbaar. Toch nam Ajax direct vanaf de aftrap het heft brutaal in handen. Al in de derde minuut kreeg Ricardo Fransberg een unieke gelegenheid om uit te halen, maar in kansrijke positie werd zijn poging een losse flodder. De bezoekers bleven gretig en waren via Fransberg opnieuw dicht bij een voorsprong. Nu trof de aanvallende middenvelder de paal.

VVOG had moeite hier iets tegenover te stellen. Na dik 25 minuten met zeer overtuigend voetbal van Ajax kroop de thuisploeg steeds meer uit zijn schulp. Wel bleven de beste mogelijkheden voor de bezoekers. In een scrimmage kregen Ralph Jurka en Glenn van Zoolingen de bal er niet in. Pas in de 34ste minuut was VVOG echt dreigend en moest doelman Stephan Veenboer in actie komen op een schot van Caifano Latupeirissa.

Het duel kantelde in de 41ste minuut toen rechtsback Jay Winter zijn directe tegenstander Riheiro Meulens zag ontsnappen en deze aantikte. Daar kreeg hij een rode kaart voor, wat met veel medespelers om zich heen en ruim dertig meter van het doel misschien iets te zwaar bestraft was. Ajax moest met het ondertal wat aanpassingen doorvoeren. Na de rust werden de bezoekers ook meer achteruit gedrukt, al bleef de Amsterdamse defensie eenvoudig op de been.

De inmiddels povere wedstrijd kwam twintig minuten voor tijd enigszins tot leven toen Ajax brutaler werd en steeds meer van zich liet horen. Fransberg werd richting het vijandelijke doel gestuurd, maar zag zijn schot gekeerd worden door doelman Kevin Rijnvis. Aan de andere kant van het veld redde Veenboer fraai op een poging van Mike Ahrens, waarna de rebound in buitenspelpositie werd binnengeschoten.

Met enkele snelle omschakelingen was Ajax nog dicht bij een overwinning. Gescoord werd er niet in Harderwijk, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt. Op die manier verandert er weinig op de ranglijst: Ajax blijft veertiende staan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto’s Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)