Home / Algemeen / Ajax bekert verder na extreem laat doelpunt Quasten

Ajax bekert verder na extreem laat doelpunt Quasten

Ajax is erin geslaagd om een ronde door te bekeren.  In een echt bekerduel kwam de ploeg van Bart Logchies op een 2-0 achterstand tegen DOVO, maar nog voor rust stond het al weer 2-2 door doelpunten van Ralph Hovestad en Tonnie Cusell. Uiteindelijk wist Ajax via een doelpunt van Paul Quasten in de 94ste (!) minuut de overwinning te pakken.

Logchies was na afloop zeer tevreden met de winstpartij. Logchies: “Zeker gezien het feit dat we op een 2-0 achterstand stonden. In die periode deden we het niet goed, maar nog voor rust wisten Ralph en Tonnie ons weer op gelijke hoogte te brengen.” De doelpunten aan de kant van de thuisploeg werden gemaakt door Jacky Testa La Muta en Anouar Tmim.

Foto Rob van Vliet: Yuri Rose werkt met Ajax een 2-0 achterstand weg
Foto Rob van Vliet: Yuri Rose werkt met Ajax een 2-0 achterstand weg

Over het algemeen, maar zeker in de tweede helft, vond de trainer van Ajax zijn ploeg de betere partij. “We hebben geloof ik wel vier keer op de lat geschoten. Daarnaast werd ons ook nog een penalty onthouden. Wat dat betreft, was het een echte bekerwedstrijd. Uiteindelijk vind ik dat we verdiend gewonnen hebben en het blijft lekker als zo een laat doelpunt in jouw voordeel valt.”

Daarnaast was er ook nog goed nieuws uit de competitie: Montfoort wist thuis met 3-0 te winnen van Quick Boys en daarmee blijft Quick Boys vier punten achter Ajax staan. De ploeg van Logchies staat tweede in de zaterdag Hoofdklasse, op twee punten achterstand van Sparta Nijkerk.

Foto’s Rob van Vliet